Премиерът Бойко Борисов беше удостоен с почетния девети дан по

...
Премиерът Бойко Борисов беше удостоен с почетния девети дан по
Коментари Харесай

Бойко Борисов получи девети дан по таекуондо


Премиерът Бойко Борисов беше почетен с почетния девети дан по таекуондо. Това се случи по време на визитата му в Световното седалище на бойното изкуство таекуондо „ Кукион “, планувано в формалната му стратегия за визитата му в Република Южна Корея.

За задачата министър председателят трябваше да счупи дъска, с което той се оправи сполучливо. Той облече и обичайна дреха за таекуондо.

„ В България също имаме доста положителни състезатели и треньори “, добави още министър председателят. Той уточни, че правилата на таекундото са изключително значими, изключително за младежите. „ Когато си по-силен, да бъдеш по-снизходителен към слабите. Да използваш силата за мир, постоянно да даваш още един късмет на съперника, дисциплината, йерархията, да бъдеш сериозен към себе си и благосклонен към другите, само че най-много да не се страхуваш от нищо “, съобщи още българският министър председател.

До 90-те години по време на режима беше неразрешено таекуондото и ние тренирахме незаконно. Нашият военен клуб беше маскиран като танцов състав. В профсъюзният дом на културата „ Георги Димитров “, вместо танци тренирахме таекуондо. Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на визитата си в Световната централа по таекуондо KUKKIWON.

„ После към този момент като пристигна Демокрацията младите се разделиха. Вие направихте мъжество. Самият аз не съм вярвал, че таекуондото ще стане олимпийски спорт “, съобщи министър председателят. На срещата участва и президентът на българската федерация по таекуондо Слави Бинев.



„ За наслада в този момент и в България, доста младежи упражняват. Имаме медали от всички шампионати “ , акцентира Борисов.

По думите му правилата на таекуондо са забавни, както и по битка, бокс и по джудо. „ Да не се плашиш от мощния и да уважаваш слабия. Да дадеш още една крачка обратно пред съперника. Да му дадеш късмет, да го обмислиш. Това е идеология, която във актуалния свят е извънредно значима и в политиката “, сподели министър председателят Борисов.

„ Сега към този момент е идеално, към този момент е добре. Тренировките едно време бяха като свещенодействие 1985-1986 година, там някъде го помня ".

„ България и Кореа споделят една обща орис на таекундото. В тази област нашите връзки са извънредно близки ", заключи министър председателят.



По време на визитата на Борисов в Световното седалище на бойното изкуство таекуондо беше излъчен къс филм, представящ „ Кукиоан “. Имаше и проява на изкуството./topnovini.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР