Премиерът Бойко Борисов беше категоричен, че до този момент с

...
Премиерът Бойко Борисов беше категоричен, че до този момент с
Коментари Харесай

Премиерът: С президента свирим в една тоналност

Премиерът Бойко Борисов беше безапелационен, че до този миг с президента Румен Радев имат прелестен разговор. В последните дни президентът и ГЕРБ си размениха остри реплики, като Радев прикани "премиерът да озапти беквокалите си в Народното събрание ".
"Президентът може да ме държи виновен, в случай че мой министър или аз сме говорили по метод, който уронва неговия авторитет и неговата институция. Парламентът има собствен живот и всеки ден там е борба всеки глас е значим ", стимулира се министър-председателят.

По думите му в Народното събрание двете партии се бият не на смешка.

"Ако потегли със същия звук и същите причини за така наречен беквокали, белким Елена Йончева не беше началник на неговия пресцентър? Мога да кажа, че я изпратил в Народното събрание да громи ГЕРБ. Не знам тя вокал ли е, алт ли е, тенор ли е, сопрано ли е, само че тя го прави от заран до вечер, той виновен ли е за това? ", попита Борисов.

"Г-жа Нинова за него е като моя Цветанов. Това с негово познание ли се прави? Той ли ги кара? Ако тръгнем на тази повърхност, мисля, че те първи започнаха. Това е неверна теза ", акцентира Борисов.

Президентът има първа цигулка в свое лице и кабинетът - в мое лице. Мисля, че свирим в една тоналност. Беквокалите като Йончева, Нинова, Цветанов имат други функционалности, разяснява Борисов в отговор на въпрос дали с Цветанов свирят на една цигулка и в една тоналност.

"Каквото вършат в Народното събрание, да не се отразява на нашите връзки. Аз мога да ги извикам и да им забраня (на депутатите на ГЕРБ - б.ред.) - няма да ми тръгнат против волята, най-малко през днешния ден. Но той ще го направи ли? И няма ли да се заприказва за колаборация сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ, попита министър председателят.

"Аз в реалност в един миг ще изгубя надзор над партията да се защищавам, тъй като брутално приказват ", сподели Борисов.

"Когато капе живо месо от нас, от най-хубавото, което имаме, партията се съпротивлява, само че това е единственият метод тя да оцелее и хората да й имат вяра ", посочи още той.

Борисов пожела на Румен Радев втори мандат като президент.

"Колкото рисково е да падне кабинет, толкоз рисково е и да падне президент. Това не е плюс за страната, а ужасяващ акт, значи за всички извън страхотна неустойчивост и прелом. Аз целя тъкмо противоположното ", безапелационен беше министър председателят.

Министър-председателят беше безапелационен, че на всяка интернационална среща кани представител на президента, а сред него и Радев има почитание, почит и ценене и в двете направления.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР