Премиерът Бойко Борисов беше категоричен, че до този момент с

...
Премиерът Бойко Борисов беше категоричен, че до този момент с
Коментари Харесай

Бойко Борисов: С президента свирим в една тоналност

Премиерът Бойко Борисов беше безапелационен, че до този миг с президента Румен Радев има т прелестен разговор . В последните дни президентът и ГЕРБ си размениха остри реплики, като Радев прикани „ министър председателят да озапти беквокалите си в Народното събрание ”.

„ Президентът може да ме държи виновен, в случай че мой министър или аз сме говорили по метод, който уронва неговия авторитет и неговата институция. Парламентът има собствен живот и всеки ден там е борба всеки глас е важен”, стимулира се министър-председателят.

По думите му в Народното събрание двете партии се бият не на смешка.

„ Ако потегли със същия звук и същите причини за така наречен беквокали , белким Елена Йончева не беше началник на неговия пресцентър? Мога да кажа, че я изпратил в Народното събрание да громи ГЕРБ. Не знам тя вокал ли е, алт ли е, тенор ли е, сопрано ли е , само че тя го прави от заран до вечер, той виновен ли е за това?”, попита Борисов.

„ Г-жа Нинова за него е като моя Цветанов. Това с негово познание ли се прави? Той ли ги кара? Ако тръгнем на тази повърхност, мисля, че те първи започнаха. Това е неверна теза”, акцентира Борисов.

Президентът има първа цигулка в свое лице и кабинетът – в мое лице. Мисля, че свирим в една тоналност. Беквокалите като Йончева, Нинова, Цветанов имат други функционалности, разяснява Борисов в отговор на въпрос дали с Цветанов свирят на една цигулка и в една тоналност.

„ Каквото вършат в Народното събрание, да не се отразява на нашите връзки. Аз мога да ги извикам и да им забраня (на депутатите на ГЕРБ – б.ред.) – няма да ми тръгнат против волята, най-малко през днешния ден. Но той ще го направи ли? И няма ли да се заприказва за колаборация сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ, попита министър председателят.

„ Аз в реалност в един миг ще изгубя надзор над партията да се защищавам, тъй като брутално говорят”, сподели Борисов.

Когато капе живо месо от нас , от най-хубавото, което имаме, партията се съпротивлява, само че това е единственият метод тя да оцелее и хората да й вярват”, посочи още той.

Борисов пожела на Румен Радев втори мандат като президент.

Колкото рисково е да падне кабинет, толкоз рисково е и да падне президент . Това не е плюс за страната, а ужасяващ акт, значи за всички извън страхотна неустойчивост и прелом. Аз целя тъкмо обратното”, безапелационен беше министър председателят.

Министър-председателят беше безапелационен, че на всяка интернационална среща кани представител на президента, а сред него и Радев има почитание, почит и ценене и в двете направления.

-->

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР