Премиерът Бойко Борисов беше гост в предаването Панорама по

...
Премиерът Бойко Борисов беше гост в предаването  Панорама по
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Всичко хубаво, което се е случило в последните години в тази държава, сме го направили ние

Премиерът Бойко Борисов беше посетител в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия 1 нощес.
" Мен, като всички, ме е гняв. Изход има и той е безапелационен, това се прави сега. Всеки попаднал в такава обстановка, всеки не мислил с главата си или всеки, поддал се на манталитета си или решил, че всичко му е разрешено ще си понесе най-тежки санкции и отговорност ",каза в студиото на " Панорама " министър председателят Бойко Борисов.

Той изясни, че подаването на оставки и махането от държавни постове е половината от работата. Премиерът подсигурява на българските жители, че няма да остане ненаказан човек.

Относно свадите към Апартаментгейт и къщите за посетители, той разясни, че всеки, който е злоупотребил ще понесе накзателна отговорност

Според него грешката е негова, тъй като нито един път не е отишъл на посетители на нито един негов министър, сътрудник, регионален шеф.

" Аз съм се родил, пребивавам и ще пребивавам в къщата си в Банкя. Аз не съм разрешил един лев да се даде където аз населявам. Къщата ми в Банкя всички я знаят. Ако някой ме види в друга къща, в различен апартамент някого, когато съм отвън политиката, да пристигна да ми каже. " - съобщи министър председателят

" Единственият излаз от обстановката е правдивост ", безапелационен беше той. Премиерът изясни, че е основал ГЕРБ и тя постоянно до в този момент е побеждавала Българска социалистическа партия и счита, че сътрудниците им от Съюз на демократичните сили едно време са подценили силата на комунистите и Държавна сигурност.

Той отговори на рецензиите на опозицията:

" Всичко хубаво, което се е случило в последните години в тази страна, сме го създали ние. От метрото до Южната дъга, до Северната дъга, до " Струма ", " Марица ", " Тракия " и всичко останало.
Те не могат да го боядисат това, което сме го построили. Всички национални произшествия стават когато са на власт Българска социалистическа партия или Българска комунистическа партия, сподели той.

Премиерът изясни, че гласоподавателите на ГЕРБ са оценили направеното, само че от партията не могат да си разрешат да са като другите и точно за това той е подготвен да се раздели с толкоз доста хора. Той беше безапелационен, че ще одобри колкото би трябвало оставки.

За Цветан Цветанов министър-председателят сподели, че е " поставил лъжицата с катран в кацата с мед ". От човек с извънреден престиж с " Апартаментгейт " е заличил всичко, което е направил.

" От другата страна няма нищо. Вие видяхте по какъв начин се биха за една листа - какъв да е втори, какъв да е трети. Ами, в случай че би трябвало да вършат държавно управление? " - по този начин министър председателят разяснява различията в столетницата Българска социалистическа партия по отношение на листата за изборите за Евро Парламента.

Той беше безапелационен, че не обмисля президентски пост. Борисов съобщи, че в никакъв случай не е желал да става президент и това не му е минавало в никакъв случай през главата. Той изясни, че желае да си изкара мандата, че ще направи нужните промени в партията си и ще стабилизира ГЕРБ.

Той долъпълни, че сега България е доста нужна на за Европа, и за Америка, и за Русия, и за Китай

Относно слабите страни на партията си, той съобщи, че проблемите на ГЕРБ, са вътрепартийни

Министър-председателят разяснява и упования избор на " Фолксваген " за инвестиция в нов цех в Югоизточна Европа, където България, Сърбия и Турция са вероятни дестинации.

Борисов заяви, че до две седмици бордът на шефовете на немският автомобилостроител ще дойде у нас за оглед на вероятния терен, където ще бъде вероятно издигнат заводът му.

Борисов заяви, че на 7 май българската делегация по договарянията за пазаруване на нов аероплан за бойната авиация ще замине за договаряния в Съединени американски щати. Ако се реализира договореност, искане за смяна в бюджета за складиране на първа вноска за покупката, ще бъде импортирано в Народното събрание.

До 2-3 години Северна България ще бъде изцяло изменена, увери още министър председателят. Тогава ще бъде приключена автомагистрала " Хемус ". До края на годината тя ще стигне до Плевен и Ловеч.

Според него в опазването на здравето в никакъв случай не е правено толкоз, колкото сега. Контрабандата е паднала под 5%, а при идването им на власт е била 34%. Босове и олигарси са в арестите и не престават интервенциите по тях, изясни министър председателят.

" Има разлики. Но, с цел да бъда и почтен, по доста тематики с президента сме се разбирали, разбираме се и работим и дружно. И се надявам по този начин да продължи. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР