Премиерът Бойко Борисов бе удостоен с орден от Ловчанската митрополия.

...
Премиерът Бойко Борисов бе удостоен с орден от Ловчанската митрополия.
Коментари Харесай

Църквата връчи на Борисов орден за заслуги

Премиерът Бойко Борисов бе почетен с медал от Ловчанската митрополия. Митрополит Гавриил благодари на министър-председателя за отпуснатите средства за ремонт на църквите в града.

Премиерът е на посещаване в катедралния храм „ Св. Св. Кирил и Методий”. С него е и зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. Премиерът разяснява, че това е една от най-добре изрисуваните катедрали у нас.

В разгара на митингите, до момента в който министър председателят Бойко Борисов търси вид за излизане от тежката за държавното управление му обстановка, пристигна решението да се влага интензивно в ремонт на храмове.

Правителството отпусна на 26 септември 1,612 млн. лв. за незабавен ремонт на камбанарията на храм-паметника манастир "Рождество Христово " на Шипка. На 19 август държавното управление утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерския съвет за 2020 година в размер на 400 000 лева за довършването на ремонта и реконструкцията на девическия манастир „ Св. Петка “, намиращ се в с. Копривец община Бяла, област Русе.

Девическият манастир „ Св. Петка “ един от знаковите монументи на православната архитектура в Русенска епархия. С постановлението на държавното управление ще се запази южното крило като неразделна част от групов монумент на културата с национално значение.

По-рано пък бе обявено, че следва цялостна рехабилитация на пътя от Юговското ханче през Лъки за Кръстова гора. До 15 септември, за Кръстовден, бъдат рехабилитирани най-тежките 20 км от третокласния път, а до края на годината и останалите 20 км. На 15 август заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков участва на светата литургия за празника Успение Богородично в катедралния храм „ Св. Богородица” в Пловдив. Там той даде обещание помощ от държавното управление за светите места.

Близо 10 млн. лева ще бъдат вложени в Кремиковския манастир за превръщането му в нравствен център на Софийска област. Мащабното задание, което включва строително-ремонтни и консервационни действия на един от най-старите храмове по нашите земи, е със период на осъществяване от 24 месеца. Финансирането на плана включва 8 млн.лв. от ръководената от Министерството на районното развиване и благоустройството Оперативна стратегия „ Региони в напредък 2014-2020 “ и 2 млн.лв. нисколихвено кредитиране, което се отпуска от Фонда за стабилно градско развиване, опериращ в София.

Освен Кремиковският манастир по програмата се прави ремонт и на други два знакови обекта - Видинската синагога и църквата "Свети Архангел Михаил " в гр. Рила, като общата инвестиция е 22 млн.лв.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР