Премиерът Бойко Борисов бе посрещнат във Ватикана с военни почести

...
Премиерът Бойко Борисов бе посрещнат във Ватикана с военни почести
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Борисов покани папа Франциск в България /ОБНОВЯВА СЕ, ВИДЕО/

Премиерът Бойко Борисов бе посрещнат във Ватикана с военни почести и от швейцарските гвардейци на папата. Премиерът бе въведен в Апостолическия замък със свита от папски благородници и от Георг Гейнсвайн, персонален секретар на папа Франциск и префект на папския дом.

Премиерът Борисов и папа Франциск разговаряха на четири очи. В края на аудиенцията министър председателят ще показа българската делегация. В нея са включени министърът на културата Боил Банов, акад. Юлиан Ревалски, ръководител на Българска академия на науките, ректорите на УНСС и ВТУ Стати Статев и Христо Бонджолов, шефът на Софийската филхармония Найден Тодоров, Теодоси Теодосиев - началник на Националната школа по приложна математика и други

Както стана ясно, Борисов е връчил покана на папа Франциск да посети България. По думите на премиера, той е заречен да посети страната ни, само че без да прецизира по кое време.

" Като страна от Балканите и член на Европейския съюз работим неуморно за интеграцията и разбирателството сред религиите, е споделил Борисов на папата по време на аудиенцията. - Вашето посещаване в България ще бъде ентусиазъм за младите. Предишната покана е в джоба ви. Молете се за Балканите, молете се за България, допълнил министър председателят.

Много сте твърдоглав, отвърнал папата. Той от своя страна подари на Бойко Борисов плакет с разлистени клони - признака на мира.

Срещата сред двамата протекла с усмивки като положителни другари.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР