Премиерът Борйко Борисов ръкопляска в знак на почит към българските

...
Премиерът Борйко Борисов ръкопляска в знак на почит към българските
Коментари Харесай

Горанов: Намаляването на ДДС ще повиши други данъци в държавата

Премиерът Борйко Борисов ръкопляска в символ на респект към българските учители. Това стана по време на визитата му в село Бирково, където посети новата постройка на учебното заведение в селото. „ Понеже за 30 години имаше три първи копки на новото учебно заведение, в този момент от 15 септември децата ще учат в новата постройка. Тя е тъкмо до новата джамия “, заяви министър председателят пред поданици на селото в учебния двор. С него на посещаване бяха и министърът на образованието Красимир Вълчев, и министърът на финансите Владислав Горанов, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.

На 24-ти май партията на Българска социалистическа партия какъв брой нови учебни заведения е направила, отговори министър председателят на въпрос по какъв начин ще разяснява митинга на Мая Манолова. „ За всеки свободен пост тя се е явявала, единствено за шеф на това счупено учебно заведение не е кандидатствала. Ама в този момент като откриеме новата постройка, несъмнено ще пристигна. Тя не е единствена, камо ли пък за жена да кажеш, че е единствена, това е смешно “, разяснява министър председателят поръчката на Манолова, че е единствена опция на ръководството.

Борисов отхвърли да разяснява има ли напрежение сред него и финансовия министър Горанов с думите: „ В ГЕРБ има народна власт. Аз самият съм уверен, че пипането на налозите и приходите е безспорна неточност. Когато Менда и Горанов ми споделиха, че това е неточност, го намалихме за заведенията за хранене и хотелите, тъй като ги затворихме по време на рецесията. Техните браншови организации дадоха обещание да има повече доходи, по тази причина поемам отговорността за едно погрешно политическо решение с явен риск, само че се надявам да има доходи. В този отрасъл работят 300 хиляди българи “, добави министър председателят.

Коментарите на критикуващите икономисти за намаляването на Данък добавена стойност са верни, само че тези критикари трябваше да дойдат на срещите с хотелиерския отрасъл, с цел да чуят недоволствата и настояванията им, посочи Борисов. „ Ще намерим тези милиони, които липсват. Има бюджет на приходната организация, само че това не значи, че хората, които стоят до мен и ми споделят кое е погрешно, ще ги изгоня или ще диспутирам с тях “.

Сегашната данъчна система е потвърдила, че работи добре. „ Защо искаш да се откажеш от правата си да имаш по-голям бюджет и се отказваш да определяш политики с повече вложения. Сваляне на Данък добавена стойност ще докара до повишение на други директни и косвени налози, което значи изцяло преосмисляне на данъчната система, – това споделих на Борисов при концепцията за събаряне на Данък добавена стойност “, добави финансовият министър Владислав Горанов.

Нямам нищо общо с Левски и няма да разясня тази тематика, добави Борисов. “Ако получа писмо за Левски ”, ще го скъсам и ще го хвърля в коша, закани се министър председателят. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР