Премиерът Борисов заяви, че социологическите данни трябва да се обявяват

...
Премиерът Борисов заяви, че социологическите данни трябва да се обявяват
Коментари Харесай

Борисов, Радев, Цацаров и Караянчева се обявиха за публикуването на социологически данни в изборния ден

Премиерът Борисов съобщи, че социологическите данни би трябвало да се афишират в деня на вота. Той добави, че организации, които лъжат гласоподавателите, би трябвало да бъдат наричани " в никакъв случай непознаваща резултатите еди коя си ". Трябва да има правдивост, допълни той.

Според последните промени в Изборния кодекс, които бяха признати февруари тази година, медиите не могат да оповестяват резултатите в изборния ден даже в страниците си във Facebook, Туитър и други обществени мрежи. Някои медии към този момент бяха санкционирани поради решението им да престъпят закона. 

По-рано през днешния ден ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева също се разгласи за публикуването на данни от екзитполовете в изборния ден. " Лично приказвам от моя лице, тъй като жителите би трябвало да бъдат осведомени ", коментира тя. Караянчева упражни правото си на глас в Кърджали, където въпреки всичко призна, че е гласувала одобрително за измененията, които вкараха възбраната. 

Против нея се разгласи и президентът Румен Радев, който ги назова " още една опция за операция ". Главният прокурор Сотир Цацаров също разкритикува промените.

" Излишно е да лицемерничим. Едва ли статистиката в деня на вота ще повлияе в последния миг на гласоподавателя. Убеден съм, че 99% от хората като мен идват да гласоподават с ясно решение. И съм сигурен, че тези, които отидат до урните, не се интересуват от оцветените колонки. Хората мислят и не трябва да ги подценяваме ", заяви той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР