Премиерът Борисов ще предложи на Министерския съвет решение държавата да

...
Премиерът Борисов ще предложи на Министерския съвет решение държавата да
Коментари Харесай

Правителството може да поеме разходите за защита на Желяз Андреев в САЩ

Премиерът Борисов ще предложи на Министерския съвет решение страната да поеме финансовите разноски при възможен правосъден развой в Съединени американски щати на Желяз Андреев. Това заяви държавната пресслужба след среща на министър-председателят Бойко Борисов, министърът на правораздаването Цецка Цачева, основният прокурор Сотир Цацаров с Желяз Андреев и другите четирима българи, за които Съединени американски щати желаят екстрадиция, оповестиха от държавната осведомителна работа. Щатски съд търси Андреев по отношение на водено следствие от управляващите във Флорида против 11 души по обвинявания, че са нарушили ембаргото за търговия със Сирия.

По време на диалозите Борисов, Цачева и Цацаров са подчертали, че България не слага под подозрение контракта за екстрадиция със Съединени американски щати, само че и че правата на българските жители ще бъдат защитавани. Главният прокурор счита, че направените разбори демонстрират, че не са налице всички предпоставки за екстрадицията. Цацаров е показал, че не е изпълнено главното изискване за това, а точно – съществуването на двойна наказуемост.

Премиерът Борисов е подчертал, че текат съвещания сред българските институции и американските управляващи по проблема. На вчерашната си среща с дипломат Ерик Рубин е подчертал, че страната ще се ангажира с правата на българските жители. Борисов е уверил младежите, че все още и дипломат Рубин, и сътрудниците, които вземат участие в консултациите, демонстрират схващане и се отнасят градивно към решаването на казуса.


Желяз Андреев благодари за срещата след която той и околните му се усещат по-спокойни, и имат вяра, че този случай ще бъде изчистен скоро и ще спечелва истината и справедливостта. Борисов сподели, че след срещите се е схванало, че най-малко няма да има потребност да се задържат под стража до момента в който текат процесите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР