Премиерът Борисов се закани да блокира работата на парламента, ако

...
Премиерът Борисов се закани да блокира работата на парламента, ако
Коментари Харесай

При вето на президента, Борисов вади депутатите на ГЕРБ от парламента

Премиерът Борисов се закани да блокира работата на Народното събрание, в случай че президентът Румен Радев наложи несъгласие върху настояването на държавното управление да се удължи изключителното състояние с още месец, до 13 май.

" Ако президентът смята, че изключителното състояние е нещо друго от това, което се прави в целия свят, да наложи несъгласие. Аз ще извадя депутатите на ГЕРБ от залата и да оставим хората без изключително състояние - да уморим народа. ", заяви Борисов в Смолян, където през днешния ден инспектира дружно с вицепремиера Томислав Дончев и ръководителят на Националния щаб ген. Венцислав Мутафчийски цех за елементи за индустриални машини и коли, който се диверсифицира в произвеждане на защитни маски, очила и шлемове.

По-рано през днешния ден президентът Румен Радев насочи следващи рецензии към антикризисните ограничения на ръководещите в извъредно послание и изиска да бъде ясно пояснен резултата от подхванатите досега ограничавания.

Предложих да се удължи изключителното състояние, тъй като измежду депутатите към този момент има заболели, били са в една стая, след две седмици можем и да не се събере Народното събрание, разяснява още Борисов и още веднъж повтори, че в случай че броят на инфектираните тръгне надолу, то ще бъде анулирано.

Дойдох в завода в Смолян, където работят 1000 души, с цел да им кажа едно голямо „ благодаря ", написа по-късно във фейсбук профила си Борисов. " Посещавам тези места, с цел да възстановим производството, тези хора да имат и приходи. Доскоро тук се произвеждаха съставни елементи за автомобилната, елетромеханичната и козметичната индустрии. От през вчерашния ден се създават защитни очила за медицински лица, които работят с пациенти с ковид. Целта е да се доближи произвеждане от 200 000 бройки месечно. Скоро тук ще се вършат и към 200 000 защитни шлемове в границите на месец. Тази метаморфоза лишава години, само че българските промишленост и служащи се оправиха извънредно бързо. Оттук продукцията бързо ще стига до всички медицински лица на „ първа линия “ в България. ", отбелязва още той.

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР