Премиерът Борисов се притеснява от загуба и търси предварително оправяния

...
Премиерът Борисов се притеснява от загуба и търси предварително оправяния
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Ще оповестим сигнали за използване на МВР за натиск преди изборите

Премиерът Борисов се тормози от загуба и търси авансово оправяния за това в измислени сюжети от учебниците на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), съобщи пред Нова телевизия водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Тя заяви, че през днешния ден левицата ще разгласи обстоятелства и сигнали от хора от цялата страна, които се тормозят от напън върху тях.

Днес ще огласим информация за потребление на службите на Министерство на вътрешните работи за напън и боязън преди изборите. Ще сигнализираме както нашите органи, по този начин вероятно и европейските посланици. Държим на безусловно демократични и транспарантни избори, съобщи още Нинова. Тя напомни, че са заели покровители, ще вършат и редом броене на вота, с цел да подсигуряват прозрачността на изборите.

Българска социалистическа партия желае да завоюва тези избори и работи в тази посока. Цялата ни сила е съсредоточена в тази посока, съобщи Нинова.

Не наподобява честен акт, когато министър подава оставка за Своге и става заместител министър, имам предвид Николай Нанков. Това не е честен акт, това е цинизъм. Министър става заместител, а околните на починалите хора получават по 10 лв.. Това е тактика, разяснява Нинова и абсурда с компенсациите за умрял при злополуката в Своге.

Корнелия Нинова съобщи, че всички в Българска социалистическа партия ще носят отговорност при загуба на европейските избори. „ Всички ще носим отговорност – от общински ръководител, през регионални, през Национален съвет до ръководител ”, сподели тя и добави, че на 27 май ще стане ясно по какъв метод ще бъде понесена отговорността от партията.

Лидерът на Българска социалистическа партия разяснява и „ Апартаментгейт ”. „ Не може да се има вяра на КПКОНПИ, на която ръководителят е с проблем с недекларирани тераси, заместник-председателят е с подобен проблем и тези хора вземат участие в обща колекция, която ще проверява офшорките. Те са част от модела в КПКОНПИ. Има опция. Ние предложихме различен закон за Комисията, само че беше отритнат. Хайде, да го сложим още веднъж на масата и да решим въпроса ”, прикани Нинова. Тя съобщи, че има вяра в Европейската прокуратура и се надява да бъде управлявана от румънския прокурор Лаура Кьовеши и да се прегледат злоупотребите с европейски средства.

Корнелия Нинова разяснява избора на основен прокурор в Република България. „ Нашето мнение е да се промени преди избора на новия основен прокурор Законът за правосъдната власт и да се наложи правосъден надзор върху актове на прокуратурата, които сега не подлежат на подобен ”, съобщи тя.

Водачът на листата на Българска социалистическа партия Елена Йончева разгласи какви ще са главните ѝ цели, в случай че бъде определена за евродепутат.

„ Фокусът на десницата в Екологичен потенциал не е обществената политика. Те обслужват огромните корпорации. Това, което считаме, че не е добре е този брак, който прави десницата с крайната десница в Европа. Второто, на което би трябвало да обърнем внимание, е пакетът „ Макрон ”, който България загуби не просто в Екологичен потенциал, тъй като ние нямаме късмет в Екологичен потенциал да защитим този народен интерес. Над 300 хиляди фамилии ще пострадат от тази загуба. В Екологичен потенциал 350 млн. гласоподаватели са „ за ” този пакет, до момента в който 150 млн. са „ срещу ”, т.е. борбата не е в Екологичен потенциал, тя трябваше да бъде в България ”, изясни Йончева. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР