Премиерът Борисов раздава постове на министри като топъл хляб. Който

...
Премиерът Борисов раздава постове на министри като топъл хляб. Който
Коментари Харесай

Борисов купува Симеонов с туризма. Горят още Цецка, Нено Димов и Немия Порожанов

Премиерът Борисов раздава постове на министри като топъл самун. Който влиза в кабинета безпаричен като църковна мишка, излиза - милионер. Ако е Порожанов - още по-богат. За да оцелее клатещият се като палатка на Карадере кабинет, министър председателят раздава постове на всяка калинка, боядисана със знамето на трикольора. Всеки бай Ганьо, който вика “Да живей”, има късмет да получи място за вице или министър в Борисов 3.

По-жалка картинка на държавно управление не сме имали. В името на властта и парите всички са подготвени за всевъзможни постове, до момента в който народът мре от подправения асфалт и липса на опазване на здравето и занаят в земеделието. Реформите за неразрешени. Всичко е в режим на оцеляване. Правосъдието е сведено до тояга за ръководещите

Ето поменник за търговията с постове съгласно настоящия борсов показател за министерски “кутии за обувки” съгласно 24 часа. Какво дава Борисов и какво лапат корпулентното вице сътрудник Иван от Държавна сигурност и Валери Симеонов, бургаска батка от Слънчака:

Цачева ще освободи правораздаването на път към Конституционен съд, Ангелкова може да се върне в превоза, където беше длъжностен министър, министър председателят още мисли за Порожанов и Нено Димов Вицепремиерът Валери Симеонов да не е без портфейл, а да стане и министър на туризма.

Вицепремиерът Валери Симеонов да не е без портфейл, а да стане и министър на туризма. Това е била една от концепциите за промени, която се разисква в последните дни. Разговор обаче сред премиера и патриота още не е имало. Възможността Валери Симеонов да поеме и туризма евентуално не е била проигравана с сътрудниците му от "Атака ". Волен Сидеров се разгласи срещу тази рокада през "24 часа ".

"Госпожа Ангелкова си прави работата доста добре и не виждам съображение за нейната промяна. Няма логичност да обсъждаме други имена за този пост ", съобщи той. Сидеров отхвърли и информацията в медиите, че постът е бил предлаган даже и на него. Лидерът на "Атака " е единственият от тримата водачи отвън изпълнителната власт.

Валери Симеонов в понеделник ще разгласи, че остава във властта със съществени условия към ГЕРБ.

Неофициално в обединението се приказва, че при избора на Николина Ангелкова за министър на туризма в третото държавно управление на Борисов тя е била подкрепена от всички патриоти, в това число и Валери Симеонов.

Откритият им спор между тях обаче може да насочи Николина Ангелкова към министерство на превоза, където тя беше към този момент длъжностен министър при Георги Близнашки. Все още министър-председателят няма теърд претендент за поста на районен министър. Имало вид зам.-министърката Малина Крумова да го поеме.

Има мощна реакция в ГЕРБ и даже измежду алените кметове за запазването на Николай Ненков. Борисов обаче бил безапелационен, че този път оставките ще бъдат гласувани.

За нов министър на вътрешните работи също няма любимец, макар че най-често споменаването има в ГЕРБ е на настоящия зам-мнистър Красимир Ципов.

Репликата на Борисов, че има искания към още министри, отвън тримата, чиито оставки получи, отвориха вратата за серия догатки и клюки, в които се замесват имената на трима министри. Със сигурност от поста министър на правораздаването си потегля Цецка Цачева, която ще бъде препоръчана за член на Конституционния съд.

От министрите на ГЕРБ Борисов към момента обмислял дали да смени и земеделския Румен Порожанов. Тук претекстовете са неналичието на пояснение на хората при рецесията с чумата по овцете и козите в Странджа, както и появилите се подозрения, че животните са избити без съображение. Все още обаче няма дефинитивно решение.

Екоминистърът Ненчо Димов, който е от квотата на патриотите, също може да освободи поста си. Тук главната причина ще е конвенция сред Борисов и тримата патриотични водачи да не се сменят единствено хора на ГЕРБ, с цел да се тушира напрежението в огромната ръководеща партия.

"Никой не е застрахован за безконечен министър. Трябва обаче да има съответни учредения за това. В случая с оставките на тримата министри, които са от квотата на ГЕРБ, имахме една жестока покруса, имаше доста мощно публично напрежение и предпочитание за вдишване на политическа отговорност на равнище министри ", разяснява Волен Сидеров.

Този път оставките на нарочените за махане министри ще се гласоподават в Народното събрание и заден ход няма да има. В това е бил безапелационен пред съпартийци Борисов.

До този миг двама министри подадоха оставки, само че Борисов не ги внесе в Народното събрание - енергийната Теменужка Петкова и общественият Бисер Петков.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР