Премиерът Борисов преди дни кахърно обяви, че вече много трудно

...
Премиерът Борисов преди дни кахърно обяви, че вече много трудно
Коментари Харесай

Борисов не може да си намери хора за министър - и това е прекрасно

Премиерът Борисов преди дни кахърно разгласи, че към този момент доста мъчно можел да си откри министри. Причината: че поради Апартаментгейт всеки се тормозил да одобри властови пост, тъй като имал на места някой парцел и не желал да го проверяват. А след това министър председателят сподели, че му се желало да има чук и да върви да троши тераси, сауни - тъй като хората, поради тези жилища, отново не виждали какъв брой хубави неща прави ГЕРБ (това към този момент от години се приказва - ГЕРБ непрекъснато правели някакви хубави неща, само че никой не ги вижда поради едни кавги, и в случай че не бяха тия кавги, всички щяха да гледат слисани всички тия хубави неща).
В изявленията на Борисов обаче има нещо прекомерно хубаво. И то е следното: поради следствията с жилищата, почнали от " Свободна Европа " и подети от " Биволъ ", стартира да се реализира поврат, който се чака от дълго време. Този поврат допуска следното: политиката да стане непривлекателна специалност. В момента политиката е бърз метод за замогване, който даже включва една нормална замяна, която се прави непрестанно от управническия хайлайф. Тази замяна гласи: ще взема едни големи суми и ще почнат кардинално да ме ненавиждат - в случай че се разбере. Изглежда обаче има суми и квадратури след които, това че те ненавиждат, не ти прави впечатление; има някаква пропорционална взаимозависимост сред метода, по който медиите раздухват, снимат и питат за баснословните ти парцели, и въпреки всичко прекомерно успокояващия резултат на личната ти сауна, където под въздействието на маранята и високата температура въздъхваш облекчено и до момента в който някой ти трие гърба въпреки всичко знаеш, че си постъпил вярно.
В момента всеки политик, сгащен с такива парцели, се хваща като удавник за едно-единствено изречение: " Не е морално, само че е законно ". Първо, доста е забавно дали е законно в случай, че даже базовата логичност води до просто умозаключение: а) едно нещо е продадено за 4 пъти по-ниска цена и защото един строителен бизнесмен работи за облага, то той би могъл да смъкне от тази цена поради това, че тя е против избрана услуга - защо му е другояче, щото Цветанов, Цецка и всички останали са просто готини пичове? б) с цел да се смъкне въпросната цена самият политик е упражнил опасност и рекет към строителния бизнесмен, с цел да получи на ниска цена на 4 пъти по-ниска от пазарната цена. И в двата случая става дума за корист с власт, а злоупотребата с власт е закононарушение.
Но да се върнем на Борисов - ето, няма хора за министри. Хората получават оферти, след това се сещат там за едни покупко-продажби от едно време, отварят чекмеджето, преглеждат нотариалните си актове и си споделят - заеби...По-добре не. Ще ме изтипосат от " Биволъ ", върви се оправяй.
И тук дано въпреки всичко кажем нещо за публицистиката. Не мога да схвана за какво изобщо бяха всички тия 100 000 000 000 часа утринни блокове, в които един политик е поканен да приказва дружно с различен политик по някакъв въпрос и всички се държат по този начин като че ли и двамата нямат сауна. Достатъчно е в границите на три месеца всички медии да работят по този начин, както работи " Биволъ ". Както споделяше героя на Ал Пачино в " Серпико " - в случай че всички кажем даже в границите на един ден всичко, което знаем, този град ще се разчисти.

Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР