Премиерът Борисов потвърди днес, че името на Кристалина Георгиева е

...
Премиерът Борисов потвърди днес, че името на Кристалина Георгиева е
Коментари Харесай

Кристалина е сред обсъжданите за топ пост в ЕС

Премиерът Борисов удостовери през днешния ден, че името на Кристалина Георгиева е измежду обсъжданите при разпределянето на висшите постове в Европейския съюз. Той направи това конкретизиране в отговор на въпроси на български публицисти преди началото на съвещанието на Европейския съвет.

Борисов посочи, че към момента няма единодушие кой да бъде идващият ръководител на Европейската комисия. Надали ще се договорим довечера, няма настройка за единодушие. Всяко изявление през днешния ден е неверно, преждевременно и бъбриво, заключи той.

Премиерът посочи, че Европейската национална партия стои зад Манфред Вебер и има време. По неговите думи към проект " Б " ще се премине след изчерпването на проект " А " (Вебер). Борисов заяви, че нощес е разговарял с Мишел Барние, само че не даде детайлности за наличието на диалога. По неговите думи социалистът Франс Тимерманс е приказен началник, само че социалистите са останали втора мощ на изборите за евродепутати.

Борисов заяви, че България ще предложи за еврокомисар още веднъж Мария Неделчева-Габриел. Той добави, че нашата страна би се радвала да резервира опцията еврокомисарят ни да дава отговор за цифровизацията. Мария Неделчева е прелестен комисар, в директен дуел победи Елена Йончева, изкара най-хубав резултат, добави Борисов.

Премиерът разяснява във връзка отлагането на датата за начало на договарянията за присъединението на Северна Македония към Европейски Съюз, че " македонците имат доста неща да оправят ". Нека не ме разберете неверно, само че до момента в който се спори Гоце Делчев българин ли е, македонец ли е - това дребнотемие, едни герои, които са се били за България, Македония, за родния край и най-хубавите ни песни са свързани с тях. Докато това е тематиката и непрестанно опозицията ще ме подпитва какво прави (двустранната) комисия - дано узрее.

Трябва ни време да си довършим работата на комисията. При договаряния (за присъединение към ЕС) влизаме в друга догадка - ще кажат " България ни спря " или " България ни пречи ". Това не мога да позволи. България направи всичко и те се изстреляха в небето. Сега те би трябвало да създадат компромиса по комисията и антибългарската изразителност, съобщи министър председателят.

Той добави, че пред сътрудниците си ще упорства разногласието сред Турция, Гърция и Кипър за газовите изследвания в Средиземно море да бъде решен с дипломатически средства, на основата на интернационалните закони за териториалните води. Това дрънчене на оръжие никак не е добре. Бежанците са ни на границата, сега има нулева вълна, тъй като поддържаме с хора, техника и дипломация, разясни министър-председателят.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР