Премиерът Борисов отказа да подкрепи недвусмислено Европейския съюз и в

...
Премиерът Борисов отказа да подкрепи недвусмислено Европейския съюз и в
Коментари Харесай

Демократична България обвини Борисов, че не е подкрепил ЕС и Франция в конфликта с Ердоган

Премиерът Борисов отхвърли да поддържа недвусмислено Европейския съюз и в частност Франция в спора им с турския президент Ердоган. Ясна публична българска позиция по спора няма. Това обявиха в сряда в общо изказване представителят на Демократична България по въпросите на външните работи и европейската политика Стефан Тафров и евродепутатът от Демократична България (група на ЕНП в Европейския парламент) Радан Кънев.

Да, България би трябвало да има положителни връзки със прилежаща Турция, само че това не оправдава унизителното за страната ни държание на Борисов. То не отразява полезностите и убежденията на българския народ, показват двамата.

Те означават, че тероризмът и тоталитарната идеология на “политическия ислям” са съществена опасност за сигурността на Европа и за сигурността, свободата и правата на всеки европейски жител. Правото на живот и персонална сигурност и свободата на словото са главните ни полезности - те не са обект на договаряния, сделки и търговски ползи. Заплахата против тях е опасност против Европейския метод на живот, пишат Тафров и Кънев.

И напомнят, че точно поради това френският президент Еманюел Макрон и други европейски водачи оповестиха война на тероризма и “политическия ислям”. По думите им мястото на България е паралелно с тези европейски водачи. От друга страна, безусловно неприемливо за водач на страна - член на НАТО и кандидат-член на Европейски Съюз, Ердоган застана нападателно на страната на тероризма и тоталитаризма.

Ние, като български и европейски жители и патриоти, не сме неутрални в този спор, показват двамата представители на Демократична България. Този спор не е “излишен проблем”, не е дребно несъгласие, а действителен ценностен конфликт, от който зависи бъдещето на Европейски Съюз.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР