Премиерът Борисов няма да подава оставка и предсрочни избори няма

...
Премиерът Борисов няма да подава оставка и предсрочни избори няма
Коментари Харесай

ГЕРБ охладиха надеждите на БСП за предсрочни избори, СДС ще има нов председател, протест на медицинските сестри…

Премиерът Борисов няма да подава оставка и предварителни избори няма да има , макар офанзивите от страна на Българска социалистическа партия - това са някои от тематичните акценти на неделните вестници.

" Фалшива вест, която се популяризира е, че очаквам да мине председателството, с цел да дам оставка, сподели министър председателят Бойко Борисов пред партийни деятели на Регионалната политическа академия на ГЕРБ - Стара Загора. " Държавата в никакъв случай не е била с толкоз положителни параметри, колкото в този момент. Растат приходите, най-ниската безработица. Първият мандат като дойдохме, бяха 12-13% безработица. Расте Брутният вътрешен продукт, порастват приходите ", стимулира се Борисов представен от " Фокус ". " Предсрочни парламентарни избори не стоят на дневен ред. Ангажиментът ни е за четиригодишен мандат ", съобщи и заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Борисов сподели, че е поел ангажимент към транспортните компании, където работят са 70-80 хиляди водачи. " В понеделник еврокомисарката по превоз ще бъде в 14.00 часа при мен, с цел да създадем среща с транспортния отрасъл ", добави Борисов. Той отхвърля, че президентът Макрон се обърнал към него да бърза с промените на връчването на премията " Карл Велики " в Аахен. " Една дума не е споделил по въпроса, а тъкмо противоположното. За толкоз неща с канцлера са ме помолили да им оказа помощ и да свършим работа. Понеже доста ги е гняв, тъй като специфичен посетител в Брюксел на срещата на Франция, Германия, Холандия, Белгия е Борисов, в този момент в Германия президентът Макрон и аз. И отново им е неприятно и дай да почваме с подправените вести. Едва ли не специфичен посетител съм, само че да ми направи забележка. Малко най-малко да имаха срама ", възмути се Борисов от рецензиите към него. Борисов се върна на случката в Аахен и сподели, че Макрон не бил недобронамерен. " Той си сложи неговата стратегия и сподели: " Ако едните желаят бързо да се развиват, а другите не вършат промени, не им се работи или ги мързи, или не са задоволително стегнати, или не се оправят с мигрантската вълна - то други вършат някакви промени вътре, лишават правата на правосъдни органи, на медии. България в това отношение е образец - освен във върховенството на закона ", заключи Борисов. И Рахой ще пристигна на срещата за Западните Балкани... Премиерът Рахой ще пристигна на 15 и 16 май на двустранно посещаване, с цел да може и той да взе участие и да не ни основава проблеми. Благодарен съм за този жест особено към България ", добави той. Испания е една от страните, които не признават Косово (б.р.). " Сега всички споделят какъв брой съм бил прав, че не съм се изпокарал и аз с президента Ердоган и България ни е най-сигурното място. Ама какъв брой и тогава " хейт " отнесохме, тъй като е доста съвременна тази дума. Ако в този момент Стара Загора има 2000-3000 мигранти, кметът какво ще прави ", попита риторично министър председателят. Получихме доста топло и благо писмо от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, предлага да се забележим в скоро време на тематика Западни Балкани, сподели още Борисов... " - в. " Дневник.

" Предсрочни парламентарни избори не стоят на дневен ред. Ангажиментът ни е за четиригодишен мандат. Това е декларирал зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, представен от пресцентъра на партията. " Политическите ни съперници считат, че внушенията и свадите ще им донесат повече политически дял, а по този начин се губи доверието на хората в политиците ", споделил Цветанов. Партийният заместител на Борисов обяснил, че ГЕРБ употребявали българското председателство на Европейски Съюз, с цел да подобрят политическата просвета в България. " Силата на председателството е, че ще се даде справедлива оценка за водачеството на Борисов, ще е и оценка към всички администрации, ангажирани в процеса ", декларирал още Цветанов... " - в. " Сега ".

" Предсрочни парламентарни избори не стоят на дневен ред. Ангажиментът ни е за четиригодишен мандат. Това съобщи заместник-председателят на ГЕРБ и ръководител на ПГ на партията Цветан Цветанов пред повече от 160 участници в Регионалната политическа академия на ГЕРБ - Стара Загора, оповестиха от партията. Форумът се организира на Старозагорските минерални бани и събра на едно място всички кметове, зам.-кметове и общински съветници от ГЕРБ в Старозагорска област. " Управлението на локалната власт и на страната е с помощта на поддръжката, която сме получили от хората ", уточни Цветан Цветанов. Той добави, че са направени положителни екипи по места, с цел да се натрупа оня потенциал, който през днешния ден ни отличава от останалите партии. " Политическите ни съперници считат, че внушенията и свадите ще им донесат повече политически дял, а по този начин се губи доверието на хората в политиците ", безапелационен бе зам.-председателят на ГЕРБ. По думите му към 1000 са извършените мероприятия, свързани с председателството. " Стараем се през това време да подобрим политическата просвета. Силата на председателството е, че ще се даде справедлива оценка за водачеството на Борисов, ще е и оценка към всички администрации, ангажирани в процеса ", изясни Цветанов и добави, че през последните години популизмът на всички места взема връх. " Ролята на кметовете, общинските съветници, министрите и депутатите е доста значима. Те би трябвало да изясняват на хората какво сме създали и постигнали през последните години, с цел да не позволим популизмът да надделее ", посъветва той... " - в. " Труд ".

Протестът на медицинските сестри също е измежду настоящите тематики.

" Стотици медицински сестри и други медицински експерти излязоха на митинг в София. Те упорстват за най-малко 1500 лева заплата, с цел да се спре приключването на млади експерти в чужбина и желаеха поддръжка от всички българи. Според тях това да не е митинг на " белите престилки ", а на целия народ. Те скандираха: " Не можете без нас ". Днес е професионалният им празник. На митинга бе призната протестна декларация, в която медиците декларират, че са най-многочислени в бранш " Здравеопазване " и желаеха политическо единодушие в сферата, смяна на модела за финансиране, стартова заплата в размер на три минимални работни заплати за медицинските чиновници, както и създаване на дълготрайна тактика за развиване на системата и опция за кариерно израстване. Медиците оповестиха, че не одобряват пренебрежителното отношение към специалността си и оповестиха подготвеност за протестни дейности, до момента в който не бъдат изпълнени настояванията им. В първия работен ден декларацията ще бъде импортирана във всички институции, които имат отношение към нея. Протестиращите носеха самолетни билети, на които написа " Тръгвам си ". Медицинска сестра от Видин си бе подготвила алегорично и куфара. Според тях работата им е тежка, а апаратурата - неприемливо остаряла и в доста неприятно положение поради неналичието на пари. Често работят на по 3-4 места. " - в. " Дневник ".

" Медицински сестри, акушерки, фелдшери, лаборанти и рехабилитатори от цялата страна упорстват за стартова заплата в размер на три минимални работни заплати за бранша. Основните проблеми за тях, с изключение на ниските хонорари, са дефицитът на фрагменти, неналичието на млади експерти и диференцирано възнаграждение и незадоволителните благоприятни условия за кариерно развиване, предава БНР. " Нощен труд, работа в почивни дни - на месец 650-700 лв.. Според нас заплащанията са безусловно мизерни и не оправдават работата ", сподели участничка в митинга. В сряда министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев се срещна с ръководителят на Асоциацията Милка Василева, а по нейните думи митингът през днешния ден не е за свалянето на Ананиев, а с цел да се чуят проблемите на съсловието... " - в. " 24 часа ".

" Организатор на митинга е Българската асоциация на експертите по здравни грижи, а проявата се поддържа от редица пациентски, синдикални и съсловни организации. По данни на основателите у нас сега работят към 25 000 медицински сестри, а на системата са нужни още 30 000. Акушерките наброяват 4000, а са нужни още толкоз. Средната им възраст е над 53 години, изясни пред Дарик Милка Василева, ръководител на асоциацията, провела недоволството... " - в. " Стандарт ".

Вестниците оповестяват също, че Божидар Лукарски няма да се кандидатира за нов мандат отпред на Съюз на демократичните сили.

" Божидар Лукарски се отхвърля от борбата за лидерското място в Съюз на демократичните сили Избор на водач и членове на управлението ще има в Съюза на демократичните сили. Това реши Националният съвет на " синята " партия през днешния ден на изключително съвещание, оповестява bTV. Настоящият ръководител на Съюз на демократичните сили Божидар Лукарски се отхвърля от борбата за поста. Отчетно-изборната конференция ще се организира на 7 юли. Решението беше взето на фона на настояванията на разнообразни структури на Съюз на демократичните сили за оставка на Лукарски и закани, че опозицията в партията може да организира свое различно съвещание в Пловдив. Преди 2 седмици настояването за оставка на водача беше съпроводено с батални подиуми, откакто крилото към него упрекна вътрешната съпротива, че извършва непознат проект за разрушаването на Съюз на демократичните сили, до момента в който отсреща пък полетяха рецензии за лансираната от Лукарски позиция, че политическата мощ би трябвало да търси взаимни дейности с ръководещите националисти. " - в. " Сега ".

" Божидар Лукарски няма да се кандидатира за нов мандат като водач на Съюз на демократичните сили. Това стана ясно след съвещание на Националния съвет на сините. Мотивът на Лукарски да не се бори за нов мандат е, че председателският пост има потребност от ободряване. На 7 юли да се организира конгрес на Съюз на демократичните сили и там да се избира нов ръководител, реши форумът през днешния ден. На отчетно-изборната конференция ще се състои и дебатът за бъдещето на синята партия. Известно е, че самият Лукарски е за доближаването й с патриотичните партии, които сега са в ръководството на страната. Националният съвет даде свободата на организациите си по страната да избират сами с кого да се коалират на локални избори, без да е нужна глоба на националното управление. Божидар Лукарски, който извършва функционалностите си до избор на негов правоприемник, бе определен за водач на 6 юли 2013 година Така той ще закръгли 5 години отпред на " Раковски " 134 и ще остане в историята като вторият най-дългогодишен ръководител на Съюз на демократичните сили след Иван Костов. " - в. " 24 часа ".

В. " Стандарт " отделя място на коментар по бюджета на Европейски Съюз : " Финансовата рамка на Европейската общественост след 2021 година е добра, уравновесена и предлага доста благоприятни условия на страните членки. Това разяснява в " Седмицата " на Дарик Искра Михайлова, ръководител на Комисията по районно развиване в Екологичен потенциал. Парите за доближаване са понижени с към 6 %, само че финансовата рамка е доста по-гъвкава и са вероятни нови комбинации, които да компенсират излизането на Англия, уточни тя. Що се отнася до концепцията фондовете да бъдат свързани със спазването на върховенството на закона, Михайлова уточни, че са нужни тълкувания какво тъкмо се схваща под това и най-важното, в последна сметка, не би трябвало да се стига до въздействие върху крайните консуматори на средствата. Либералите желаят да има общи европейски налози, да вземем за пример за финансовите преводи и околната среда, добави Михайлова. По отношение въвеждането на еврото, Михайлова сподели, че еврото е общата европейска валута и всички страни би трябвало да вкарат еврото, само че да съблюдават всички критерии за участие. Трябва да се върви и към основаването на обща европейска войска, изрази мнение Искра Михайлова. От значение обаче е какви ще бъдат връзките на Европейски Съюз с НАТО. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР