Премиерът Борисов нанесе поредния удар по държавността и институциите в

...
Премиерът Борисов нанесе поредния удар по държавността и институциите в
Коментари Харесай

Нинова: Борисов нанесе поредния удар по държавата

Премиерът Борисов нанесе следващия удар по държавността и институциите в България, когато делегитимира решението на Министерския съвет (МС) да излезе с позиция в поддръжка на Унгария в Европейски Съюз с думите, че " това решение няма правна мощ " и е " за някой ден ". Това разяснява пред публицисти ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Това е още едно доказателство след Истанбулската спогодба, че прави двойна външна политика - една тук за пред българските жители и една на открито за пред началниците, сподели Нинова. Това е удар по престижа на България и на българските институции, добави тя.

Лидерът на Българска социалистическа партия уточни, че незабавно след гласуването в Европейския парламент е свикала Изпълнителното бюро на партиите и са разискали глобите против Унгария. „ Смятаме, че решението за лишаване на гласа на Унгария е неточност и е още една стъпка към разделянето в Европа, назад на това, което бихме желали - мощна и единна Европа ”, съобщи тя.

Малко по-рано Валери Симеонов съобщи, че България ще излезе с публична позиция за глобите, които Брюксел желае да наложи на Унгария, след гласоподаване на изрично решение на Министерския съвет

Той посочи, че членовете на кабинета са обединени към единна позиция, само че следва правенето на формалното мнение.

„ Нека не забравяме, че в Европейски Съюз членуват самостоятелни страни и не трябва да има налагане на мнения, изключително когато става дума за наказания ”, сподели вицепремиерът, представен от Българска телеграфна агенция. По думите му България постоянно би трябвало да отстоява личните си национални ползи. Предложението за наказания против Унгария е без претекстове, а с общи приказки не е редно даже да се влиза в такава процедура, камо ли да се постанова, уточни Симеонов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР