Премиерът Борисов нанесе поредния удар на държавността и Конституцията в

...
Премиерът Борисов нанесе поредния удар на държавността и Конституцията в
Коментари Харесай

Нинова: Борисов едно говори пред българите, друго пред началниците

" Премиерът Борисов нанесе следващия удар на държавността и Конституцията в България, когато делегитимира решението на Министерски съвет с думите: " това решение няма правна мощ, то е за някой ден ".

Това сподели ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти в Народното събрание. Тя добави, че това изказване е още едно доказателство, след Истанбулската спогодба, че той организира двойнствена външна политика - Борисов приказва едно пред българите, друго- пред началниците в чужбина.

" Това е удар по престижа на България и българските институции ", уверена е Нинова. Тя напомни, че незабавно след гласуването в Екологичен потенциал, е свикала Изпълнителното бюро на партията - въпросът за Унгария е разискван и е взето решение.

" Смятаме, че решението за лишаване на гласа на Унгария е неточност и е още една стъпка към разделянето и разцеплението в Европа. То е назад на това, което ние желаеме -силна и единна не разграничена Европа ", разяснява водачът на левицата.

В България се разиграва драма, която я няма в дневния ред на Европейския съвет - до този миг нито публично, нито импровизирано се разисква налагането на наказания против Унгария. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов пред публицисти в Австрия, където взе участие в неофициалната среща на държавните и държавни ръководители на Европейски Съюз.

 Борисов отвърна на Радев: Най-сетне да си направи партия или да оглави Българска социалистическа партия (видео) Виж още Борисов отвърна на Радев: Най-сетне да си направи партия или да оглави Българска социалистическа партия (видео)
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР