Премиерът Борисов и кралят на Йордания договориха домакинство на България

...
Премиерът Борисов и кралят на Йордания договориха домакинство на България
Коментари Харесай

Борисов договори с краля на Йордания да сме домакин на процеса "Акаба" през 2020-а

Премиерът Борисов и кралят на Йордания договориха домакинство на България по процеса " Акаба " през 2020 година

България да бъде хазаин на среща по процеса " Акаба " през 2020 година беше контрактувано по време на диалога на министър-председателя Бойко Борисов с краля на Хашемитско кралство Йордания Абдулла II бин ал-Хусейн.

Процесът " Акаба " е иницииран през 2015 година от краля на Йордания за подсилване на интернационалното и районното съдействие против заплахите от тероризъм, радикализация и принудителен екстремизъм посредством изчерпателен метод. До момента такива конгреси са извършени в Йордания, Албания и Нидерландия.

" Високо оценяваме ролята на Йордания като " остров на непоклатимост " в районен проект и нейната уравновесена интернационална политика ", съобщи още министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата. Българският министър председател посочи достойните за най-високо самопризнание отговорност и мъдрост, демонстрирани от йорданските управляващи при оправянето със сериозните последствия от рецесиите в района. " Високо ценим Вашите поредни старания за реализиране на дълготраен мир и непоклатимост в Близкия Изток, а Вашата специфична роля на страж на

Светите места се употребява с голямо почитание в света ", посочи министър-председателят Бойко Борисов.

Двамата водачи дадоха висока оценка на съдействието в региона на сигурността, противодействието на тероризма, екстремизма, радикализацията и незаконната миграция. Изразено бе също желанието за разширение на ползотворните връзки сред България и Йордания в региона на защитата.

По време на срещата бе очебийно, че през миналата година бяха маркирани 50 години от установяването на дипломатически връзки сред двете страни, което е добър мотив да се даде нов подтик на съдействието сред България и Йордания в сферите от общ интерес. Акцент беше подложен и върху нуждата от активизиране на търговско-икономическото и капиталовото съдействие, както и за установяването на по-близки контакти сред бизнес общностите на двете страни.

Министър-председателят на България и кралят на Йордания дадоха извънредно висока оценка на общите дейности в областта на туризма и опазването на културното завещание. Техният капацитет ще бъде необятно разпрострат с подписването на меморандум за съгласие сред държавното управление на България и държавното управление на Йордания, съгласиха се Бойко Борисов и Абдулла II бин ал-Хусейн.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР