Премиерът Борисов е сред гостите, лично поканени от френския президент

...
Премиерът Борисов е сред гостите, лично поканени от френския президент
Коментари Харесай

Борисов сред гостите на Макрон за връчването на наградата Карл Велики

Премиерът Борисов е измежду гостите, персонално поканени от френския президент Макрон за церемонията по връчването на влиятелната международна награда  " Карл Велики ".  Тя ще бъде връчена точно на Макрон заради визията му за Европа и възобновяване на европейския план, като по този начин той ще стане вторият настоящ френски президент, който е получавал влиятелното отличие.

Меркел пък ще сервира слово. Преди награждаването, Меркел, Макрон и Борисав участваха в понтификална работа в катедралата на Аахен.Пълното име на оценката е Международна премия " Карл Велики " на Аахен. Тя се присъжда от 1950 година насам за принос към обединяването на Европа. Сред предходните лауреати попадат някогашният ръководител на Европейския парламент Мартин Шулц, някогашният ръководител на Съвета на Европейски Съюз Херман ван Ромпой и актуалният Доналд Туск. Отличието се връчва постоянно на Възнесение, или Спасовден по западния календар, тъкмо 39 дни след католическия Великден.

На церемонията, която ще се организира в кметството на немския град, ще участват десетина европейски водачи, измежду които министър председателите на Румъния, Люксембург, президентката на Литва и кралят на Испания. Повечето от тях ще се срещнат още веднъж идната седмица в София за срещата на върха Европейски Съюз - Западни Балкани, в чийто дневен бе прибавен въпросът за нуклеарното съглашение с Иран, отбелязва Франс прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР