Премиерът Борисов да нареди проверка на отпуснатите от Българската банка

...
Премиерът Борисов да нареди проверка на отпуснатите от Българската банка
Коментари Харесай

Манолова: Борисов да нареди проверка за всички кредити от ББР за периода на кабинета Борисов 3

Премиерът Борисов да подреди инспекция на отпуснатите от Българската банка за развиване (ББР) заеми за интервала на кабинета „ Борисов-3 ”, резултатите от която да оповести персонално министър-председателят.

За това приканва в своя позиция Мая Манолова, ръководител на „ Изправи се.БГ ”, във връзка абсурда с заема от 75 млн. лв., възложен от Българската банка за развиване (ББР) на колекторска компания, написа novinite.bg.

Сутрешното изказване на Борисов е не просто артистична ПР-маневра, а от дълго време подготвяна промяна на управлението на ББР. Самият финансов министър обществено заяви в средата на м.март за кадрови промени, които предстоят там, а името на новия началник на банката е подадено за утвърждение в Българска народна банка още преди абсурда.

Призовавам министър председателят Борисов обществено да отговори на въпроса ми правилно ли е това.

В подтекста на кандидатстването на България за еврозоната рискът от сходни обществени скандали  ясно се осъзнава от премиера. Още повече, че той персонално със своя заповед е назначил господин Лъчезар Борисов зам.- министър на стопанската система, в което си качество той е и ръководител на надзора на ББР. Тоест, с негова заповед ще бъда назначен и идващият на този пост.

Смятаме също, че при по този начин създалия се скандал, седмици преди даването на нови 700 млн. лева на ББР като част от икономическите ограничения на държавното управление за справяне с вредите от ковид, това желание на държавното управление би трябвало да се премисли и помощта за бизнеса да се даде на компаниите и семействата директно,  а не посредством заеми.

Правителството да даде и сумата от 1 милиарда лева отделени за държавен ВиК-холдинг, за  действителна помощ на нуждаещите се компании и семейства по ясни правила, които да подсигуряват, че тази поддръжка ще бъде заслужено разпределена. Помощта да се реализира под надзора на Граждански експертен ръб по образеца на Логистичния щаб и Националния действен щаб, които към този момент потвърдиха своята успеваемост. Тази добра процедура Борисов да приложи и към разпределението на финансовите средства, които принадлежат на всеки български жител.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и тех
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР