Премиерът Борисов анонсира още на обяд мерки по отношение на

...
Премиерът Борисов анонсира още на обяд мерки по отношение на
Коментари Харесай

Удължават се сроковете за плащане на данъци.

„ Премиерът Борисов анонсира още на обяд ограничения във връзка с медицинския личен състав. Те ще бъдат за осъществени по съществуващите оперативни стратегии. Така националният бюджет ще бъде с по-малко натоварване. По браншове са взети мерки, които ще подсигуряват общественото разграничаване и по-малко опасности от предаване на болестта. Ще се сътвори логистично-координационен център към Националния действен щаб. Негов началник ще бъде комисар Николов ”. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев.

„ От на следващия ден ще бъдат заделени 20 милиона лв., които ще бъдат употребявани за в допълнение заплащане на медицинския личен състав. Средствата, които са заделени, ще се употребяват и за обезпечаване на безвредни условия на труд, превоз до болничните заведения на хората, които са под карантина ", добави общественият министър Деница Сачева. 

„ Ще подсигурим и общините. Към момента патронажната грижа обгръща 43 000 поданици. Към момента обществените служащи в цялата страна разнасят храна и дезинфектанти. Преди няколко часа доставихме храна в комплекса за слепи  в жк. ”Люлин ” в София. Утре ще обявим всички документи, чиито период на годност ще бъде продължен. Ще представим и законодалента смяна - пенсиите да бъдат преизчислени служебно. Молим хората да не вървят до офисите на Национален осигурителен институт. Имаме телефон за справки ”, сподели още Сачева.

„ Чуват се доста гласове от страна на представители на бизнеса за вероятните ограничения от страна на държавното управление за намаляване на влиянето на рецесията. Най-засегнати са комерсиалните обекти, заведенията за хранене, нощните заведения и баровете. Ще предложим няколко бързи ограничения в подтекста на едномесечния период на изключително състояние. Те биха могли да смекчат натиска върху засегнатите бизнеси. С Българската банка за развиване ще предложим ограничения за обезпечаване на ликвидна поддръжка ", съобщи финансовия министър Владислав Горанов. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР