Премиерът Борис Джонсън заяви, че Великобритания ще наложи санкции на

...
Премиерът Борис Джонсън заяви, че Великобритания ще наложи санкции на
Коментари Харесай

Лондон наложи санкции на пет руски банки и на трима богаташи

Премиерът Борис Джонсън съобщи, че Англия ще наложи наказания на пет съветски банки и на трима богаташи, в това число Генадий Тимченко, откакто съветският президент Владимир Путин призна независимостта на източноукраинските райони Донецк и Луганск.

„Днес Обединеното кралство глоби следните пет съветски банки: „Россия Банк“ (Rossiya Банк), „ИС Банк“ (IS Bank), „Дженерал банк “ (General Bank), „Промсвязбанк“ (Promsvyazbank) и „Черноморска банка“ (Black Sea Bank), като ние глобяваме и три физически лица с доста огромни капитали“, уточни Джонсън пред английския парламент.

Трите лица, на които ще бъдат наложени наказания, са Генадий Тимченко, Борис Ротенберг и Игор Ротенберг, съобщи БНР.

Генадий Николаевич Тимченко е съветски олигарх и милиардер предприемач. Той основава и има частната капиталова група Volga Group, профилирана в вложенията в енергетиката, превоза и инфраструктурните активи.

Братята Борис Ротенберг и Игор Ротенберг са съветски предприемачи и олигарси, които са съсобственици на групата SGM, най-голямата строителна компания за газопроводи и електропроводи за зареждане в Русия.

„Това е първата стъпка от това, което сме подготвени да създадем, и ние държим в подготвеност разрастване на спомагателни наказания, в случай че обстановката ескалира още повече “, уточни Борис Джонсън.

Той сподели още, че наличието на съветски танкове и личен състав в Украйна съставлява „подновено нашествие“ и предизвести, че Украйна рискува да бъде въвлечена във война „без парченце опрощение “.

Джонсън съобщи, че западните съдружници би трябвало да се изправят пред опцията постигането на спокойно решение „чрез търпелива дипломация“ да е на вятъра, като английският министър председател твърди, че съветският президент Владимир Путин „е непреклонно решен да продължи по-далеч в покоряването и измъчването на Украйна“.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР