Премиерът Борис Джонсън разпореди пълно разследване на работата на отговорните

...
Премиерът Борис Джонсън разпореди пълно разследване на работата на отговорните
Коментари Харесай

Джонсън с нови правила за наблюдение на децата в риск след случая на 6-годишния Артър

Премиерът Борис Джонсън разпореди цялостно следствие на работата на виновните институции по случая със гибелта на 6 годишния Артър, както и основаване на нови регламенти, които да подсигуряват, че нито едно дете повече няма да преживее сходно нещо.

Заключението на проверяващите е, че момченцето е подложено на редовно принуждение от татко си и мащехата си, което дава отговор на здравната формулировка за мъчение на деца. Артър постоянно е наказван по всевъзможни способи. Оставян е над 14 часа без храна. Когато му е давано ястие, то е било щедро солено, с цел да бъдат повредени органите му. Аутопсия след гибелта на детето демонстрира, че по тялото му има следи от към 130 удара и останки в бъбреците от най-малко 6 лъжици сол.

„ Никой не ме обича “ – е едно от последните фрази, които 6-годишният Артър Лабинджо-Хюз изрича, преди да бъде погубен от мащехата си Ема Тъстин. Преди дни тя бе наказана на пожизнен затвор с минимум 29 година дейно излежаване на присъдата, а бащата Томас Хюз - на 21 година отнемане от независимост. Дори личните му родители упорстват за по-строги санкции.

За същото упорстват и стотици британци, които отдават респект на Артър по време на футболни срещи и разнообразни събития, откакто се разбра, че татко му го е наказвал с рязане на фланелките на обичаните му тимове.

Големият въпрос, за който всички във Англия недоумяват, е по какъв начин при толкоз доста сигнали и инспекции момченцето не е било избавено. Това е и повода министър председателят Борис Джонсън персонално да се ангажира да промени разпоредбите за наблюдаване на децата в риск, с цел да не повторят ориста на Артър и други деца.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР