Премиерът Борис Джонсън обяви днес по-строги правила за социално дистанциране

...
Премиерът Борис Джонсън обяви днес по-строги правила за социално дистанциране
Коментари Харесай

Борис Джонсън обяви по-строги правила за борба с коронавируса във Великобритания

Премиерът Борис Джонсън разгласи през днешния ден по-строги правила за обществено разграничаване след повишаване на коронавирусните инфекции в цяла Англия този месец, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Стигнахме до рискова повратна точка ", сподели Джонсън пред Народното събрание, обявявайки ограничения, които по думите му са предопределени за избавяне на човешки живот, отбрана на Националната здравна работа и за ограничение на икономическите вреди.

Джонсън съобщи, че новите правила в Англия, в това число ограничението на работното време на пъбовете и заведенията за хранене и насърчаването на хората да работят от у дома, би трябвало да продължат до шест месеца.

" Това по никакъв метод не е връщане към цялостното затваряне от март ", сподели той и посочи, че няма да се затварят учебни заведения или търговски обекти.

" Предприемаме решителни и съответни стъпки, с цел да намерим баланс сред спасяването на живот и запазването на работни места и занаят ", съобщи министър председателят

Джонсън сподели, че е разговарял с водачите на локалните държавните управления в Шотландия, Уелс и Северна Ирландия, които ще " подхващат сходни стъпки ".

Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Киър Стармър съобщи, че новите ограничения са били нужни, само че не и " неизбежни ".

Стармър уточни неналичието на проби в ранните месеци на пандемията и неспособността на държавното управление да създаде ефикасна система за тестване след това. По думите му британците се тормозят, че държавното управление " няма тактика " и даде за образец честите промени в разпоредбите и препоръките.

" Това е време на национална рецесия, само че се нуждаем от ясно водачество ", сподели той, откакто по-рано през днешния ден съобщи, че Джонсън " просто не е за тази работа ".

От четвъртък пъбовете и заведенията за хранене в Англия ще затварят в 22 часа. Хората би трябвало да работят от у дома, в случай че могат. Бизнеси, нарушаващи разпоредбите за битка с ковид, ще бъдат глобявани с до 10 000 английски лири. Същата санкция ще бъде налагана на лица, които са били сложени под карантина, само че не я съблюдават, заяви Ройтерс.

Маските ще са наложителни за чиновниците в магазини, за клиентите на таксита, за работещите в заведения за хранене, както и за клиентите, с изключение на когато са седнали на маса да употребяват храна и питиета. Глобата за неносене на маска или за нарушение на правилото да не се събират повече от шестима души ще бъде удвоена до 200 лири за първо нарушаване.

От понеделник най-много 15 души ще могат да участват на сватбени церемонии и тържества. До 30 души ще имат право да вървят на заравяне. Отменя се проектът за възобновяване на огромните спортни прояви и бизнес конференции от 1 октомври.

Предвидено е повече финансиране за полицията, с цел да може да помогне с използването на новите правила. Армията също може да бъде ангажирана с тази цел.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР