Премиерът благодари на медиите, които не са разпространявали лична информация

...
Премиерът благодари на медиите, които не са разпространявали лична информация
Коментари Харесай

Борисов: Откритите бомби в Пловдив са няколко пъти по-силни от тези в Сарафово

Премиерът благодари на медиите, които не са разпространявали персонална информация за 16-годишното момче
„ Бяха публикувани видеоматериали на бомбите, те са страховити. Помолих сътрудниците от Отряда за битка с тероризма, с които съм служил, да отидат да ги видят. Те споделиха, че това са чудовищни мръсни бомби, които взривяват и убиват доста хора, и са няколко пъти по- мощни от тази в Сарафово “. Това описа министър председателят Бойко Борисов за случая с момчето от Пловдив, което е било вербувано от „ Ислямска страна “. Премиерът участва на връчването на ключовете на нови коли на регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи.

Борисов разяснява и тематиката дали е трябвало да се оповестява казусът. По думите му не може да не се оповести сходен случай, който ще влезе за разглеждане и от съда.

„ Кой е индивидът, кое е фамилията му – всеки може да се снабди с тази информация като тръгне по улиците на Пловдив, за 1-2 часа един добър публицист ще стигне до хората. Въпросът е в изкушението да го напишеш и да се направиш на популярен, в тази ситуация това ни носи вреда. Благодарих на медиите, които пазят информацията. За мен те са същински медии. Благодаря им “, добави министър председателят Борисов.

По мотив на лансираната тези дни концепция от вътрешния министър Младен Маринов за основаването на антитеростични центрове, Борисов изясни, че е нужна централизация на чиновници от разнообразни служби. „ Не че в този момент няма, само че и казусът в Пловдив ни даде съображение, с цел да можем да заключим информацията в оптимално дребен брой хора, поименно. Сутринта имахме Съвет за сигурност, участваха и хората на президента. В момента сме ситуирали мястото, когато станем подготвени, ще го финансираме. Имаме отделени средства, тъй че доста тихичко ще го създадем. В такива времена доста малко хора би трябвало да работят по случаите “, сподели Борисов. И добави: „ Сега по медиите потеглиха психолози, коментатори, анализатори. Особено има един, дето джебчийка не е арестувал през кариерата си, до момента в който е бил в Министерство на вътрешните работи, от заран до вечер дава оценка на сътрудниците. Познавам го добре какъв брой беше халтав. Ще му спестя името. “ /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР