Премиерът беше на посещение в завод в село Люляково Най-важното

...
Премиерът беше на посещение в завод в село Люляково Най-важното
Коментари Харесай

Борисов: Най-важното за хората е да знаят, че има работа и сигурност

Премиерът беше на посещаване в цех в село Люляково

Най-важното за хората е да знаят, че има работа и сигурност. Подкрепяме компаниите, с цел да не стопират. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов, който е на посещаване в цех в село Люляково, област Бургас. С него е зам.-министърът на районното развиване и благоустройство Николай Нанков.

От сдружението показаха удовлетворение от мярката 60/40. " Не съкратихме нито един служащ. Има 60-70 души, които са назначени ", обявиха от завода.

Преди това министър председателят заяви в обществените мрежи, че две нови стратегии потеглят от другия месец през Министерството на стопанската система. А още от другата седмица работодателите ще могат да аплайват за средства за създаване на детски кътове във компаниите.

" Непрекъснато работим за това да подкрепим хората и компаниите. От другата седмица работодателите ще могат да аплайват за създаване на детски кътове във компаниите. Така ще подкрепим работещите родители, които би трябвало да са на гъвкаво или ненормирано работно време или се постанова да взимат децата си по-рано от учебно заведение. Фирмите ще могат да получават сред 50 000 и 150 000 лева Отделили сме за това 15 млн. лева ", написа министър председателят.

" Другия месец през Министерството на стопанската система пускаме 2 нови стратегии:
1. С 68 млн. лева ще подкрепим компаниите, които имат над 500 000 лева оборот.
2. Почти 80 млн. лева ще бъдат ориентирани към дребни и междинни компании, с цел да си преустроят производствата в изискванията на COVID-19 - да създадат загради, обособени входове, да закупят защитни средства и всичко нужно да работят при новите условия ", написа министър председателят.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР