Премиерът Бенямин Нетаняху заяви, че Иран продължава да лъже“ относно

...
Премиерът Бенямин Нетаняху заяви, че Иран продължава да лъже“ относно
Коментари Харесай

Нетаняху призова Европа да се противопостави на ядрената програма на Иран

Премиерът Бенямин Нетаняху съобщи, че Иран „ продължава да лъже “ по отношение на нуклеарната си стратегия и прикани Европа да „ постави завършек на застоя “ и да се опълчи на Ислямската република, до момента в който Международната организация за атомна сила (МААЕ) на Организация на обединените нации приказва за под земята нуклеарен обект в Техеран, за който Израел твърди, че е конфиденциален атомен склад. Това написа израелското англоезично издание The Times of Israel, представено от организация " Фокус ".
Коментарите на Нетаняху пристигнаха, откакто Иран възобнови обогатяването на уран в оборудването „ Фордо “ в нарушаване на интернационалното съглашение от 2015 година, ограничаващо нуклеарната му активност.
„ Преди година, говорейки пред Организация на обединените нации, разкрих тайния нуклеарен склад на Иран в Туркузабад. Тази заран особено съвещание на Борда на МААЕ разгласява своите изводи по отношение на дейностите на Иран във към този момент не секретното оборудване. МААЕ в този момент удостоверява, че Иран е излъгал. И че Иран продължава да лъже “, акцентира Нетаняху в изказване на британски език.
Премиерът приказва за обект в Иран, за чието битие предизвести по време на речта си пред Общото заседание на Организация на обединените нации предходната година.
Според Bloomberg основният контрольор на МААЕ е обвинил Иран в отбягване на опитите за събиране на информация за производството на уран в склада, където са открити частици по-рано тази година.
" МААЕ удостовери, че Иран нарушава Договора за неразпространение ", сподели Нетаняху. " Иран продължава да крие своята загадка стратегия за нуклеарни оръжия ". Той моли към света да заеме по-твърда позиция към Иран.
„ Време е нациите по света да се опълчват на иранската експанзия и гнет. Време е да наложим още веднъж глобите. Време е да оказваме напън върху Иран, до момента в който той промени своите способи “, уточни Нетаняху.
„ Иран би трябвало да спре да нападна нациите в Близкия изток. Иран би трябвало да спре да заплашва да унищожи Израел. Европа би трябвало да спре да отсрочва. Тя би трябвало да работи против иранската експанзия ".
Неназован израелски чиновник на разузнаването беше представен в четвъртък от публичния оператор Kan, че Иран може да доближи до нуклеарно оръжие за по-малко от година.
Иран не е дал пояснение пред МААЕ, който проверява оборудването в иранската столица, за какво уранът е открит в до неотдавна секретния обект, заяви Reuters през септември.
Позовавайки се на двама неназовани дипломати, Reuters означи, че веществото, намерено на мястото, е несъмнено като уран. Един от дипломатите обаче съобщи, че уранът не е задоволително обогатен, с цел да бъде употребен за нуклеарна бомба.
В отчета се споделя, че е мъчно да се дефинира произхода на урана, защото Иран не е дал отговори. Там се означи, че не е ясно дали следите са пристигнали от материали, намирали се на мястото преди или след подписването на интернационалната договорка през 2015 година за ограничение на нуклеарната стратегия на Техеран.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР