Премиерът Бенямин Нетаняху съобщи, че Израел няма да се подпише

...
Премиерът Бенямин Нетаняху съобщи, че Израел няма да се подпише
Коментари Харесай

Нетаняху: Израел няма да се подпише под пакта за миграция на ООН

Премиерът Бенямин Нетаняху заяви, че Израел няма да се подпише под международния пакт за миграция на Организация на обединените нации, написа " Таймс оф Израел ".

Световното съглашение за безвредна и законна миграция на Организация на обединените нации юридически не е наложително. То беше финализирано с посредничеството на международната организация през юли. Трябва да бъде публично утвърдено на среща в Мароко през идващия месец.

В известие Нетаняху разгласи, че е инструктирал външното министерство да не се подписва под пакта в Маракеш. По думите му Израел е " зает да поддържа нашите граници против незаконно навлизане. Това правихме в предишното и ще продължим да го вършим и отсега нататък ".

Австралия, Австрия, Полша и Съединени американски щати също оповестиха, че няма да се подпишат под съглашението. България е част от тази група.

През 2016 година всички 193 членки на Организация на обединените нации одобриха декларация, в която се споделя, че нито една страна не може сама да ръководи интернационалната миграция. Те се съгласиха да стартира развой, довел до договарянето на пакта през 2018 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР