Премиерът Бенямин Нетаняху получи три обвинения - в измама, злоупотреба

...
Премиерът Бенямин Нетаняху получи три обвинения - в измама, злоупотреба
Коментари Харесай

Повдигнаха официално три обвинения на Бенямин Нетаняху

Премиерът Бенямин Нетаняху получи три обвинявания - в машинация, корист с доверие и корупция, написа " The Times of Israel ". Това се случи откакто основният прокурор на Израел Авишай Манделблит внесе обвинителния акт против Нетаняху в Окръжния съд на Йерусалим.
Малко по-рано министър председателят самичък се отхвърли от имунитета си. ВИЖТЕ ТУК. В момента той е на посещаване във Вашингтон, където чака разгласяването на дълго чакания кротичък проект за Близкия изток на американския президент Доналд Тръмп. Във Фейсбук Нетаняху съобщи, че е решил " да не разрешава на тази мръсна игра да продължава.
Така се стигна до обстановката, в която за първи път в историята на Израел публично са повдигнати обвинявания против настоящ министър председател на страната.
Обвиненията и желанието на основния прокурор бяха известни още предходната година. Според текста на обвинителния акт, оповестен от Министерството на правораздаването през ноември, Нетаняху е упрекнат в машинация и корист с доверие по " Случай 1000 " и " Случай 2000 " и в корупция, машинация и корист с доверие по " Случай 4000 ".
В началото на януари Нетаняху напусна заеманите от него 4 министерски поста, само че остана министър-председател. Тогава министър председателят назова обвиняванията " опит за прелом ", остро разкритикува правосъдната система и упрекна полицията в напън върху очевидци.
Първият случай, прочут като " Случай 1000 ", е обвързван с приемане на дарове, в това число пури, шампанско и бижута от милиардери, измежду тях е австралийският крал на хазарта Джеймс Паркър, в подмяна на услуги.
При " Случай 2000 " Нетаняху е упрекван в скрито съглашение с топ израелския вестник Yedioth Ahronoth за да се навреди на конкуренцията на медийния пазар в подмяна на позитивно отразяване на ръководството на министър-председателя.
Третият случай е " Случай 4000 ". Той е обвързван с регулаторни промени за стотици милиони $ в интерес на телекомуникационната компания Bezeq в подмяна на позитивно отразяване на Нетаняху в новинарския уебсайт Walla News, субсидиран от компанията.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР