Премиерът Бенямин Нетаняху най-накрая разкри плановете на Израел за Газа

...
Премиерът Бенямин Нетаняху най-накрая разкри плановете на Израел за Газа
Коментари Харесай

Следвоенният план на Израел е насочен към пълен контрол върху сигурността на Газа

Премиерът Бенямин Нетаняху най-сетне разкри проектите на Израел за Газа след края на военните дейности в анклава, представяйки на своя боен кабинет публично предложение, което непосредствено опонира на задачите на Съединени американски щати.

Документът от една страница, оповестен през нощта от неговия офис, не загатва каквато и да е роля на Палестинската власт, основаният на Западния бряг противник на Хамас, който администрацията на Байдън желае да види да поеме контрола, и отхвърля едностранни интернационалните стъпки към признание на палестинска страна.

Той също по този начин планува забележителен буфер за сигурност в границите на обсадения анклав, резултат, на който Съединени американски щати ясно показаха, че се опълчват.

Въпреки че е неразбираемо дефиниран, и се обръща към неговата вътрешна дясна политическа база, документът, озаглавен „ Денят след правилата на Хамас “, е първата публична филтрация на предходни изказвания на Нетаняху по въпроса. Не е ясно дали военният кабинет е бил помолен да го гласоподава.

Разд...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР