Премиерът Бенямин Нетаняху каза в сряда, че Израел подготвя сухопътна

...
Премиерът Бенямин Нетаняху каза в сряда, че Израел подготвя сухопътна
Коментари Харесай

На живо: Нетаняху казва, че Израел „подготвя“ наземна война в Газа

Премиерът Бенямин Нетаняху сподели в сряда, че Израел приготвя сухопътна война в Газа, като продължава проектите си, които тормозят съдружниците и заплашват да влошат така и така каскадна филантропична рецесия. Следете нашия блог онлайн за всички най-нови разработки. Всички часове са парижко време (GMT+2). Френският президент Еманюел Макрон се срещна с египетския президент Абдел Фатах ал-Сиси в Кайро в сряда, завършвайки обиколка, която включваше визити в Израел, Западния бряг и Йордания. Макрон предизвести, че „ огромно “ израелско сухопътно навлизане в Газа би било „ неточност “ и прикани филантропичната помощ да влиза в анклава гладко. Говорейки в Белия дом, президентът на Съединени американски щати Джо Байдън отхвърли известията, че е изискал от Израел да отсрочи наземното си навлизане в Газа. Той също по този начин прикани Израел да отбрани почтените цивилни в Газа и предложи необичаен укор на „ екстремистките заселници “, ориентирани против палестински цивилни в окупирания Западен бряг. Трима души бяха убити и няколко други бяха ранени при израелска офанзива покрай бежанския лагер в Дженин на Западния бряг, оповестиха палестински медии в сряда. Израелски изтребители във вторник нанесоха удари по военна инфраструктура в Сирия в отговор на огън, ориентиран против Израел, заяви в сряда IDF. Близо 600 000 вътрешно разселени поданици на Газа се укриват в 150 уреди на Организация на обединените нации в анклава, съгласно организацията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци UNRWA. Израелските интервенции са засегнали минимум 40 съоръжения на UNRWA, сподели Организация на обединените нации. Досега Хамас е освободила четирима заложници. Израел не е освободил палестински пандизчии в подмяна на освобождението на заложниците, което беше в началото авансово изискване на Хамас. Броят на смъртните случаи в Газа набъбна до 6546, в това число 2704 деца, заяви ръководеното от Хамас министерство на опазването на здравето на Газа в сряда. Израелската войска дефинира броя на хората, взети за заложници от Хамас на 7 октомври, на 222. Официалният брой на хората, убити при офанзивата на Хамас, не е ревизиран от събота; остава на 1400.

Ако блогът онлайн не се появи незабавно, апелирам, опреснете страницата.

Ключови събития от сряда, 25 октомври:

„ Масивно “ израелско сухопътно навлизане в линията Газа би било „ неточност “, сподели френският президент Еманюел Макрон в Кайро, предупреждавайки, че ще навреди на цивилни без гарантиране на дълготрайната сигурност на Израел.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш съобщи, че е „ шокиран “ от реакцията на изказването, което направи във вторник по отношение на войната сред Израел и Хамас

Организация на обединените нации предизвести, че тя е на прага на привършване на горивото в линията Газа, което я принуди внезапно да ограничи напъните за оказване на помощ в блокираната територия.

И Съветът за сигурност на Организация на обединените нации още веднъж не съумя да се заеме с войната сред Израел и Хамас, отхвърляйки съперничещите си резолюции на Съединените щати и Русия.

(ФРАНЦИЯ 24 с Агенция Франс Прес, АП и Ройтерс)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР