Премиерът Албин Курти, говорейки за странните изявления на сръбския президент

...
Премиерът Албин Курти, говорейки за странните изявления на сръбския президент
Коментари Харесай

Курти за изявленията на Вучич: Той изразява своето въображение и планове

Премиерът Албин Курти, говорейки за странните изказвания на сръбския президент Александър Вучич, че институциите на Косово „ приготвят ликвидирането на нашия народ в северната част “, сподели, че когато Белград приказва за принуждение и убийства, все едно приказва за себе си, а не за Косово. По думите на Курти единствено институциите на Косово приказват от името на Косово.

Той сподели, че е министър председател на вярата и напредъка, до момента в който Сърбия има президент на страха и опасността.

„ Когато приказват за принуждение, когато приказват за убийства, те приказват за себе си, приказват за своето въображение, мисли и проекти, те не приказват за нашата република. Правителството на Република Косово приказва за нашата република, институциите ни приказват за страната ни. Първи август щеше да е изцяло спокоен и щеше да е първият работен ден от седмицата на осмия месец от годината, само че на 31 юли тези барикади бяха сложени от хората, които насърчаваха, възнамеряваха, приготвиха и финансираха противозаконните структури, които се трансфораха в незаконни банди по улиците в Северно Косово. Така че, когато приказват, те не приказват за нас, а за себе си. Ние сме за мир, за сигурност, за дълготрайна непоклатимост и би трябвало с нашата страна да пазиме освен суверенитета и териториалната целокупност, само че и демокрацията, конституционността, върховенството на закона и в никакъв случай да не забравяме -напредъка “, сподели Курти.

Ръководителят на изпълнителната власт съобщи, че напредъкът в Косово би трябвало да бъде предпазен. Посочвайки, че митниците на Косово са постигнали нарастване на приходите и напредъкът се вижда във всяка област, той, намеквайки за водача на Сърбия, сподели, че някои автократи са наранени от положителния образец на Косово за качествена народна власт.

Междувременно що се отнася до дейностите против контрабандата в северната част на Косово министърът на финансите Хекуран Мурати съобщи, че тези дейности се приветстват даже от локалните сърби в тази част на страната.

„ Дори локалното население се усеща ненапълно свободно от това, че върви битка с незаконните групи и групите за контрабанда. Ако си спомняте при една от интервенциите беше иззето голямо количество съоръжение за произвеждане на криптовалути и популацията там е признателно, тъй като през времето, когато тези устройства са работели, те са отслабили напрежението на електричеството за цялото село. След конфискацията на тези устройства селото може да бъде захранвано с постоянно напрежение, тъй че други незаконни групи, които се занимават с контрабанда, също засягат локалното население ", сподели Мурати.

Курти и Мурати направиха тези изказвания по време на посещаване в митницата на Косово.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР