Премиерът акад. Николай Денков, вицепремиерът Мария Габриел и вътрешният министър

...
Премиерът акад. Николай Денков, вицепремиерът Мария Габриел и вътрешният министър
Коментари Харесай

Денков, Габриел и Калин Стоянов представиха автоматизираната система за анализ на кръвни проби

Премиерът акад. Николай Денков, вицепремиерът Мария Габриел и вътрешният министър Калин Стоянов показаха автоматизираната система за разбор на кръвни проби, съобщи кореспондент на " ".

" В новооборудваните центрове за лабораторен разбор на кръвни проби за наркотични субстанции кръвните резултати ще са подготвени от 1 до 2 седмици. Забавянето на кръвните резултати от проби за опиати е един от проблемите, които заварихме, влизайки като постоянно държавно управление ", уточни Денков.

Той съобщи, че изпитва дълбока страст към родителите, чиито деца изгубиха живота си на пътя. Част от тези родители участваха през днешния ден. Калин Стоянов уточни, че в България няма задоволително експерти за сходни експертизи. Мария Габриел беше безапелационна, че предварителната защита и персоналната отговорност са най-важни.

" Има насъбрани над хиляди проби. С тях би трябвало да се навакса. До пролетта се чака да има още 4 работещи сходни системи. Предвидено е да се изградят и нови лаборатории ", добави Денков.

По думите му уредите, които вършат анализите са налице от години. " Новите уреди вършат профилирана подготовка на пробите ", съобщи Денков.

Николай Денков и Мария Габриел приказваха с родители на деца, починали на пътя. 

Доскоро пробите на водачите се изпращаха във ВМА, във Военноморската болница във Варна и в столичната болница " Св. Анна ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР