Премиерът акад. Николай Денков ще се срещне с представителна група

...
Премиерът акад. Николай Денков ще се срещне с представителна група
Коментари Харесай

Николай Денков се среща днес с протестиращите миньори и енергетици

Премиерът акад. Николай Денков ще се срещне с представителна група на миньорите и енергетиците от митинга „ За ясно и несъмнено енергийно бъдеще на България “, водена от президента на КНСБ Пламен Димитров и президента на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов.

Протестиращите миньори и енергетици наброяват близо 4000 души с към 100 рейса. 

Те упорстват за съответни решения за опазване на енергийната обезпеченост. От КНСБ напомнят, че при започване на годината Народното събрание одобри решение, което беше значимо за съхранението на българската енергетика , а точно предоговаряне на Плана за възобновяване и резистентност и отпадане на условието за н амаление на излъчванията парникови газове с 40% . Според протестиращите обещанието на депутатите по този начин и не е било изпълнено. 

Протестиращите не утвърждават показаните планове на териториални проекти за Стара Загора, Перник и Кюстендил , които плануват закриване на мощности във въглищните централи. Пред „ БНР “ те обявиха, че не са съгласни с това една функционираща система да бъде унищожена, тъй като някой на някого е заречен нещо .

„ Против сме да се случи този бърз преход. Не могат хората в района да се преориентират към нови работни места “.

От Карлово и от ВМЗ-Сопот обявиха, че работните места на хиляди хора са застрашени, а техният регион е заплашен да замязя на Северозападна България , където безработицата е на доста високо равнище, а стандартът на живота е невисок за локалното население.

Миньорите от Перник също са на мнение, че готвеният преход се случва прекомерно бързо и на хората няма да бъде обещано задоволително време да се преориентират и преквалифицират за нови специалности. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР