Премиерът акад. Николай Денков се срещна с представители на българските

...
Премиерът акад. Николай Денков се срещна с представители на българските
Коментари Харесай

Премиерът Денков обсъди с превозвачи тол системата и опашките по границите

Премиерът акад. Николай Денков се срещна с представители на българските превозвачи, оповестиха от Министерския съвет на своята Facebook страница. Съобщението е съпроводено със фотография от диалозите сред двете страни. На тях е взел участие и министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков.

В хода на срещата са разисквани проблемите в бранша, главно свързани с тол системата и опашките по границите. Акцент е подложен върху нуждата от по-тясно съдействие на превозвачите с държавното управление за намиране на съответни решения, тъй че пътищата да се строят и поддържат национално отговорно и по едно и също време с това да има положителни условия за бизнеса, показват от държавното управление.

Разговорите не престават на експертно равнище.

При представянето на проектобюджета на Министерството на районното развиване и благоустройството за 2024 година пред отрасловата парламентарна комисия в края на ноември министър Андрей Цеков заяви, че приходната част на проектобюджета на Министерството за следващата година е в размер на 959, 489 млн. лева От продажбата на винетки за леки коли се чакат 289 млн. лева, а от тол такси – 512 млн. лева

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР