Премиерът акад. Николай Денков промени мястото на срещата с протестиращите

...
Премиерът акад. Николай Денков промени мястото на срещата с протестиращите
Коментари Харесай

Премиерът очаква протестиращите миньори и енергетици на среща в НС

Премиерът акад. Николай Денков промени мястото на срещата с протестиращите енергетици и миньори нощес, откакто те не потвърдиха наличието си на диалозите в Раднево, на които министър-председателят ги предложения по-рано и пожелаха да показват настояванията си по отношение на териториалните проекти в Народното събрание.

От пресслужбата на Министерския съвет оповестиха, че диалозите ще се проведат през днешния ден, в 11:00 ч., в зала 134 на Народното събрание, осведоми Българска телеграфна агенция.

В срещата се чака да се включат също министрите на енергетиката, на районното развиване и благоустройството, и на стопанската система и промишлеността. Ще вземат участие и водачите и народни представители от политическите партии, които поддържат държавното управление, се споделя в прессъобщението.

Премиерът акад. Николай Денков предложения протестиращите миньори и енергетици на диалог за съответните стъпки на енергийния преход във въглищните райони Стара Загора, Перник и Кюстендил. Очакваше се срещата да бъде от 11:00 часа в административната постройка на „ Мини Марица-изток “ ЕАД в Раднево. Поканата на премиера бе адресирана до повече от 30 представители на синдикатите на национално, районно и локално равнище в трите области и в предприятията, наранени от проектите за поетапно излизане на България от въглищната енергетика до 2038 г.етиката, само че те не пристигнаха на срещата в Министерския съвет.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР