Премиерът акад. Николай Денков и министърът на отбраната Тодор Тагарев

...
Премиерът акад. Николай Денков и министърът на отбраната Тодор Тагарев
Коментари Харесай

Премиерът на 6 септември: Да не се подчиняваме на чуждите интереси

Премиерът акад. Николай Денков и министърът на защитата Тодор Тагарев сервираха венци и се включиха в днешното честване на 138 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия пред мавзолея-костница на княз Александър І Батенберг в София. В церемонията вземат участие кметът на София Йорданка Фандъкова и ръководителят на Общинския съвет Георги Георгиев, депутати, написа

В програмата за празничното честване на годишнината взе участие и Националната гвардейска част, вокалната групировка „ Български гласове “ с диригент Йосиф Герджиков, както и актрисата Силвия Лулчева.

Най-големите победи могат да бъдат реализирани и по кротичък метод, сподели министър председателят акад. Николай Денков в приветствието си по време на на церемонията.

„ Ако използваме по верен метод методите на дипломацията, в случай че намерим съдружници, в случай че знаем защо се борим дружно и имаме обща цел, можем да ги реализираме и по кротичък път “, съобщи той.

„ Дори и тогава ще се наложи да пазиме, може би и с кръв, това което сме постигнали. Защото българското съединяване нямаше да бъде сполучливо, в случай че Българската войска в нужния миг не съумя да отблъсне агресора, който пристигна от запад “, уточни още Денков.

„ Трябва да гледаме нашите идеали, нашите ползи и да не се подчиняваме на непознатите “, разяснява министър-председателят. По думите му исторически обстоятелства демонстрират, че досегашната освободителка на България се трансформира в най-големия съперник на съединението ѝ.

Съединението е дума, която от една страна отразява исторически акт, който трансформира ориста на България, а от друга е знак на това, от което има потребност българското общество, в случай че желае да се развива, уточни Денков. Когато приказваме за съединяване и желаеме да се обединим, би трябвало ясно да дефинираме задачите и общите задания, които ни водят напред към бъдещето като просперираща страна, а не да се взираме обратно и да копнеем за едно минало, което в никакъв случай няма да се върне, сподели още министър председателят.

Вярвам, че когато сме обединени към национални дела, можем да ги реализираме и през днешния ден, написа вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел във Facebook.

„ С целия капацитет на нацията ни, със взаимни старания, с почитание един към различен, сме способни да изградим „ святата и чиста република „, за която прадедите ни мечтаеха и за която пожертваха живота си “, показва Габриел,

„ 6 септември 1885 година е една от най-паметните и значими дати в нашата история, която постоянно ни изпълва с горделивост, самочувствие и национализъм. Съединението на Княжество България и Източна Румелия е напълно български акт, с който народът ни прави решителна крачка към постигането на своя народен блян “, отбелязва тя. Нека помним и почитаме святото дело на тези, които направиха родината ни единна, и следваме образеца, който ни завещаха, приканва външният ни министър.

„ 6 септември е мощният образец в българската история за единство в мисли, усеща и каузи. 3 март извоюва свободна България, върна българската страна на международната политическа карта. 6 септември реализира идеала за единна България, с помощта на един народ, който със храброст и самочувствие се изправи против това някой различен да взема решение ориста му. Единен народ с една цел, а не машинален общ брой от хора в скърцаща сглобка. Съединението е урок по достолепие “, написа във Facebook пък вицепрезидентката Илияна Йотова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР