Премиерът акад. и заместник-министрите на здравеопазването доц. Михаил Околийски и

...
Премиерът акад. и заместник-министрите на здравеопазването доц. Михаил Околийски и
Коментари Харесай

Самоков, Банско, Велинград, Върбица и Смолян си имат нови високопроходими линейки

Премиерът акад. и заместник-министрите на опазването на здравето доцент Михаил Околийски и проф. Илко Гетов присъстват на събитие по формалното приемане на първите 5 коли за спешна помощ с нараснала проходимост за потребностите на системата за Спешна здравна помощ.

Петте незабавни автомобила са обезпечени по план „ Подкрепа за развиване на системата за незабавна здравна помощ “, финансиран по Оперативна програма „ Региони в напредък “.



Линейките са предоставени на ЦСМП – София за потребностите на филиала в Самоков, ЦСМП – Благоевград за потребностите на филиала в Банско, ЦСМП – Пазарджик за потребностите на филиала във Велинград, ЦСМП – Шумен за потребностите на филиала във Върбица и ЦСМП – Смолян.



" Това е коледен подарък за хората, които ще имат потребност, както и улеснение на лекарите. Изказвам специфични благодарности на екипа, работил по реализирането на тази концепция ".

Това съобщи министър председателят.

Главната цел на плана е обезпечаване на подобаваща и ефикасна здравна инфраструктура, която да способства за възстановяване на качеството и сигурността при оказване на здравна помощ в страната, както и за обезпечаване на равнопоставен и своевременен достъп до качествена здравна помощ при незабавни положения.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР