Премиера за България на албума “Фламенко трибют на Пат Матини

...
Премиера за България на албума “Фламенко трибют на Пат Матини
Коментари Харесай

Фламенкото среща джаза в музика и танц във Варна

Премиера за България на албума “Фламенко трибют на Пат Матини ” на най-популярния испански китарист от новата вълна Сантяго Лара и неговия квартет ще звучат в границите на Европейския музикален фестивал Варна. Концертът е на 23 април от 19 ч. в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център в града. Събитието е с поддръжката на фонд „ Култура “ към Община Варна.

Проектът е отдаден на една от живите митове на международния джаз - американския китарист и композитор Пат Матини, нееднократен притежател на “Грами ”, ярка фигура с изразен принос в развиването на латино джаза и фюжъна.

В албума Сантяго Лара събира пристрастеността на фламенкото и свободата на джаз импровизацията, като включва истински аранжименти с детайли на достоверно фламенко на музиката на Пат Матини.

Издаден от звукозаписния колос Warner Music, албумът печели многочислени награди и е представян на влиятелни подиуми като Фестивала в Херес, Фламенко биенале - Севиля, Фламенко спектакъл Sadler`s Wells и други

Заедно с Лара на сцената на Зала 1 ще излязат Мигел Лопес, пиано, Игнасио Синтадо, бас, Педро Наваро - барабани и перкусии. Елегантна страст към музиката в спектакъла ще внесе фламенко танцът на превъзходната Мерседес Руиз, адмирирана по целия свят танцьорка. Концертът е част от плана “Нова музикална сцена ” на „ Елит Проджектс
Мениджмънт ”. Билетите са на цениот 20, 25, 30, 40 и50 лева.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР