Премиера носи цялата отговорност. Подадените оставки са личен акт на

...
Премиера носи цялата отговорност. Подадените оставки са личен акт на
Коментари Харесай

Вълчев: Раждаемостта спада с повишаване на образованието

Премиера носи цялата отговорност. Подадените оставки са персонален акт на министрите. Те са изключителни експерти. Коалицията е устойчива, обикновено е да има разнообразни отзиви по разнообразни въпроси, който се изглаждат с диалог.

Това сподели просветителният министър Красимир Вълчев в ефира на предаването „ Беновска пита " по Канал 3.

„ Когато хората са по-образовани, раждаемостта спада. Насърчаваме раждаемостта с всички принадлежности, които имаме, само че това е реалност в цяла Европа, раждаемостта спада с повишение на образованието. ", разяснява министърът

„ Няма нищо по-хубаво от четенето на книги, само че би трябвало да осъзнаем че електронните технологии трансформират образованието. В тази посока работим. Трябва да развием цифровата просвета. ", сподели Вълчев, който изясни, че в учебните заведения, където са въведени цифрови дъски, шефовете споделят, че триумфът се подвига. „ Бъдещето е на изкуствения разсъдък. ", безапелационен бе той.

Недостигът на механически фрагменти в идващите години ще е огромен, той и в този момент е огромен, сподели министър Вълчев, като изясни, че за изчезващите специалности се отпускат по-големи специалности.

„ В днешни дни, говорейки за дигитализиция, учениците употребяват от ден на ден електронни запаси. Пролетта регламентирахме електронни разновидности на учебниците, учениците посредством лични устройства ще могат употребяват тези. ", сподели той.

" Тази години електронните дневници могат да бъдат единствена алтернатива, към този момент няма обвързване за водене на книжен дневник. Няма обвързване всички учебни заведения да водят електронни дейности. ", изясни Вълчев.

Около 7 млн. лв. са спрените помощите на родители, които не пращат децата си на учебно заведение. Промяната е тези средства да отиват назад в просветителната система. Учителите пък имат опция да насочат тези пари към закупуването на тетрадки и маратонки за децата, съобщи той.

Най-проблеми са учителите по математика и физика. Учителската специалност ще продължи да бъде влиятелна, само че не по този метод, в който е сега. Най-важно е да възпитаме децата с да почитат учителите си. С родителите би трябвало да бъдем съдружници, заключи министърът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР