Премиера на последните книги на нашия съгражданин Георги Апостолов „Вересиите

...
Премиера на последните книги на нашия съгражданин Георги Апостолов „Вересиите
Коментари Харесай

Представиха истории от „революционния“ преход на Мездра

Премиера на последните книги на нашия съгражданин Георги Апостолов „ Вересиите на Господа “ и „ Последната пролет на вишните “ се състоя на 16 май в заседателната зала на Община Мездра.
Основен обзор на новите произведения и избор на творчеството на писателя направи Валентин Вълчев. Авторът Георги Апостолов описа сбито креативната си биография. Кирил Радовенски прочете отзвук за книгите, пречупен през журналистическото му светоусещане.
Гост на срещата беше кметът на общината инж. Генади Събков. Той сервира одобрение и награди създателя с репликата на “Златен ауреус “ на римския император Север Александър, открита при разкопките на АК „ Калето “.
Авторът е роден в Мездра тъкмо в средата на предишния век, приключил е компетентност „ Икономическа социология “ и дълги години е публицист във вестниците „ Вечерни вести “, „ Работническо дело “, „ Дума “, „ Новинар “ и други Издал е 23 книги, измежду които изключително известните „ И си рече бай Онзи “, „ Съседът на звездите “, сборници с краеведски летописи, исторически очерци, разкази, пътеписи. Освен трите си деца има и голям брой други награди за белетрастичните си изявления.
В сборника си с разкази „ Последната пролет на вишните “ Георги Апостолов ни сервира един набор от истории, почерпени от самия живот, какъвто е бил в миналото и какъвто го живеем в този момент. Тези смешни, саркастични и от време на време тъжни случки, които вършат читателя съпричастен с неизмислените герои, се запечатват надълбоко в съзнанието и ни карат да се замислим за смисъла и наличието на човешкото битие.
Повествованието на „ Вересиите... “ се развива в един дребен недодялан град тъй като тайфунът на пренаписване на историята, на поголовното отказване на минали достижения, на идейни изневери и изменничества не престават и до през днешния ден да унищожават агонизиращата ни страна.
Срещата приключи с чаша бяло вино за здраве и шанс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР