Премиер Зоран Заев заяви, че няма да има предсрочни парламентарни

...
Премиер Зоран Заев заяви, че няма да има предсрочни парламентарни
Коментари Харесай

Промени в правителството в Северна Македония

Премиер Зоран Заев съобщи, че няма да има предварителни парламентарни избори

Македонският министър председател Зоран Заев заяви, че ще извърши промени в държавното управление и в страната няма да се организират предварителни парламентарни избори. Това стана ясно на съвещанието на Централния съвет на СДСМ в Охрид, съобщи БГНЕС. 

Приоритет остава интеграцията на страната в Европейски Съюз и НАТО. 

„ В допълнение към обстоятелството, че процесите на ратификация на участието ни в НАТО се движат чудесно, втората цел е, след 15 години опити, да получим дата за започване на договаряния за участие в Европейски Съюз. Получихме уверения от държавите-членки, че Европейският съвет ще направи умозаключение на 20-21 юни, а в това време Бундестагът ще ратифицира отчета през септември и датата ще ни бъде дадена през октомври “, съобщи водачът на СДСМ, представен от организацията.

Заев акцентира, че удължаването на времето за отчета и на самата дата на договарянията се дължат на провеждането на избори за Европейски парламент. 

„ Два или три месеца не са толкоз значими. Всичко това не ни слага в положение да съкратим времето на всевъзможни политически промени и да вземем решение, което е най-подходящо за страната и за жителите, а точно да сложим завършек на концепцията за предварителни избори и държавното управление да продължи с целия си потенциал, като се посвети на промените, само че и на икономическите вероятности като приоритет за тази година ", сподели Заев./ Нова тв
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР