Премиер Мицотакис, кога най-накрая ще спрете да лъжете? Да лъжете

...
Премиер Мицотакис, кога най-накрая ще спрете да лъжете? Да лъжете
Коментари Харесай

Лют скандал между холандска журналистка и гръцкия премиер заради мигрантите

Премиер Мицотакис, по кое време най-сетне ще спрете да лъжете? Да лъжете за отбиване, да лъжете какво се случва с бежанците в Гърция? Моля, не обиждайте мен или интелигентността на всички публицисти в света “.

С тези думи холандска журналистка се обърна към гръцкия министър председател по време на конференция след среща сред Кириакос Мицотакис и холандския министър председател Марк Рюте.

Dutch journalist, Ingeborg Beugel, accused Mitsotakis of engaging in " narcissistic abuse " in regards to migrants " lying " about pushbacks. Human rights organizations, including the UN refugee agency UNHCR, alleged that Greece is pushing back migrants
— George Roussos (@baphometx)

Мицотакис съобщи, че няма да допусне или одобри обиди и обвинявания и в един миг част от конференцията се трансформира в развълнуван разговор сред гръцкия министър председател и холандската журналистка.

Incredible footage of the Greek PM shouting at a Dutch journalist, after she said he lied over refugee pushbacks.

He`s not used to tough questions from the local media. Greece only beats Hungary on press freedom in the EU.

A sad sight for all of us who care about our republic.
— Manos Moschopoulos (@maledictus)

„ Разбирам, че в Холандия имате просвета да задавате директни въпроси на политиците, нещо, което доста почитам. Това, което няма да приема е, че в този офис вие обиждате мен или гръцкия народ с обвинявания и изрази, които не се основават на материални доказателства, в миг, когато тази страна е изправена пред миграционна рецесия с невиждан интензитет и е избавила стотици, в случай че не и хиляди хора в морето “, отговори Мицотакис.

Γλέντι στο Twitter με την αντίδραση Μητσοτάκη στις ερωτήσεις της Ολλανδής δημοσιογράφου Ingeborg Beugel
— Enallaktikos.gr (@Enallaktikosgr)

Холандската журналистка Ингеборг Бугел помоли гръцкия и холандския министър председатели за отговори по мигрантския въпрос и обстановката с бежанците.

Обръщайки се към Мицотакис и питайки го за насилственото връщане на мигрантите в Турция, тя сподели, че има доста доказателства, че гръцкият министър председател продължава да отхвърля и лъже и го попита за какво не е почтен и не споделя, че „ Брюксел ни остави сами, чакахме шест години, никой нищо не направи, би трябвало да се вършат премествания, те не го вършат и да, аз върша насилствени, безчовечен връщания. "
 Организация на обединените нации: Мигрантите да не бъдат употребявани за политически цели Организация на обединените нации: Мигрантите да не бъдат употребявани за политически цели
Организация на обединените нации се афишира против потреблението на бежанци за политически цели. Това съобщи през днешния ден по време на брифинг представителят на генералния секрета...

„ Вместо да обвинявате Гърция, би трябвало да обвинявате тези, които систематично инструментализират миграцията, тласкайки хората в обезверени обстановки от безвредна страна, тъй като би трябвало да ви припомня, че хората в Турция не са в заплаха, животът им не е в заплаха и вие би трябвало да обвинявате други, не нас. Имаме строга, само че обективна миграционна политика. Разпитахме и предоставихме отбрана на 50 000 души в Гърция, в това число десетките хиляди афганистанци, които я получиха “, сподели Мицотакис и беше пресечен от журналистката, след което той я попита дали е посетила новите лагери на остров Самос.

„ Била ли сте на Самос? “, попита Мицотакс.

„ Да, аз бях измежду първите “, отговори журналистката.

„ Не, не сте била на Самос “, сподели Мицотакис.

„ Да, бях “, отвърна още веднъж журналистката.
 Рекорд: Никога до момента не е имало толкоз доста бежанци, бягащи от войни Рекорд: Никога до момента не е имало толкоз доста бежанци, бягащи от войни
Броят на мигрантите, които търсят по-добър живот, доближи международен връх - 48 милиона души са бежанци от родината си поради разнообразни...

„ Вижте, не можете да идвате тук, на това място, и да ме обиждате. Ясен ли съм? Отговарям ви и няма да ме прекъсвате. Точно както аз ви слушах деликатно. Ако отидете в Самос ще видите страховит център, страхотни условия “, сподели очевидно нервиран Мицотакис.

Конкретната част от конференцията след срещата Мицотакис-Рюте е съществена тематика в гръцките медии от късно нощес.

Проверка на откри, че през лятото холандската журналистка еот полицията, по обвиняване за „ поощряване на противозаконното престояване на търсещи леговище “. Тя е осигурила настаняване на афганистанец в дома си на остров Хидра.

Greek police arrest Dutch journalist for helping Afghan asylum seeker - Ingeborg Beugel was detained for ‘facilitating the illegal stay of a foreigner’ and faces up to a year in jail
— George Roussos (@baphometx)

Тя живее в Хидра през последните 40 години и е сътрудник на няколко холандски медии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР