Премиър лигата по дартс на PDC има нов шампион! Това

...
Премиър лигата по дартс на PDC има нов шампион! Това
Коментари Харесай

Премиър лигата по дартс има нов шампион

Премиър лигата по дартс на PDC има нов първенец! Това е англичанинът Глен Дърант. Той победи в тазгодишното издание на шампионата, откакто на финала в " Рико Арена " в Ковънтри победи с 11:8 лега Нейтън Аспинал.

" Дъза " направи извънредно мощен шампионат, въпреки че това бе дебютното му присъединяване в него. Той бе водач и в постоянния сезон, където приключи с 8 победи, 5 равенства и единствено 3 загуби.

В днешните плейофи той трябваше да се изправи на 1/2-финала против Гари Андерсън. Двамата направиха извънредно оспорван и забавен мач, като всеки от тях пропусна по няколко мач-дарта. Накрая обаче шансът се усмихна на Дърант, който с прецизен изстрел по двойно 10 измъкна успеха с 10:9 лега в своя изгода.

В другия 1/2-финал Нейтън Аспинал се оправи много по-лесно със международния първенец Питър Райт, който явно нямаше ден и правеше доста неточности. " Аспидата " завоюва с 10:7 и по този начин стигна до мача за трофея.

Финалът стартира доста оспорвано и вървеше лег за лег до 7:6 в интерес на Дърант. Тогава 49-годишният англичанин стигна до първия пробив и дръпна с 8:6. Това се оказа и решаващият миг в мача, защото до края нямаше повече пробиви и всеки печелеше подаването си, само че това бе добре пристигнало за " Дъза ", който стигна до успеха с 11:8 лега в своя изгода.

Дърант приключи срещата със междинни стойности от 91,84, до момента в който Аспинал бе с 92,15. " Дъза " направи 4 максимума, а " Аспидата " бе с 8. Голямата разлика обаче бе в чекаутите, където Дърант бе по-точен с 35,48% сполучливи хвърляния, до момента в който неговият противник имаше едвам 24,24%.

Така Глен Дърант завоюва първата си ранкинг купа в професионалния дартс и прибави стабилен чек на стойност 250 хиляди паунда в банковата си сметка, плюс още 25 хиляди за първото си място в постоянния сезон. Аспинал пък ще се задоволи с втората позиция и 120 хиляди паунда.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР