Преместването на украинските бежанци от черноморските хотели и разселването им

...
Преместването на украинските бежанци от черноморските хотели и разселването им
Коментари Харесай

Местенето на украинските бежанци продължава, част от тях напускат България

Преместването на украинските бежанци от черноморските хотели и разселването им из страната от буферните центрове в Сарафово и Елхово ще продължи в сряда.

В най-кратки периоди стартира оценката и пренасочването на най-нуждаещите се украинци от буферните центрове към държавните бази за настаняване. Това сподели ръководителят на Държавната организация за бежанците Мариана Тошеваот разпределителния център в Елхово във вторник вечерта. Тя пристигнана място, с цел да се запознае на място с изискванията.

По думите ѝ настанените в буферните бази ще останат там най-много 72 часа.

Близо 600 украински жители дойдоха във краткотрайния център за пребиваванев Елхово във вторник.

Десетина фамилии отхвърлиха да бъдат настанени и отпътуваха към Бургас.

Очаква се да дойдат още към 500 души, като ще се търси вид за възстановяване на изискванията за развъждане на дребни деца, сподели още Тошева.

Драстично се усилва потокът от украински бежанци, които излизат от страната през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дуранкулак ", заяви шефът на Областния съвет на Българския Червен кръст в Добрич доктор Артюн Еринозов.

Той уточни, че във вторник в посока Румъния са се отправили 35 рейса, а у нас влезнал единствено един с към 50 души.В понеделник напускащите страната рейсове са били 38, а идващите – четири.

Броят на бежанците, които отпътуват с коли от България се усилва, сочат данните на Гранична полиция. От 16 до 22 май влезлите у нас украинци от Румъния е 9500, а излизащите са 13 000 души.

За последните седем дни у нас са потърсили заслон 8000, а са си тръгнали 18 000украинци, главно през " Дунав мост " и граничен пункт " Дуранкулак ".

Наблюдава се наклонност идващите рейсове да транспортират по 10 - 15 души, до момента в който на връщане се прибират цялостни.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР