Преместването на принц Хари и Меган, херцогиня на Съсекс, в

...
Преместването на принц Хари и Меган, херцогиня на Съсекс, в
Коментари Харесай

След Мегзит Канада очаква "ефектът Меган" върху модната индустрия

Преместването на принц Хари и Меган, херцогиня на Съсекс, в Канада може да даде подтик на локалната фешън промишленост – това чакат специалисти, представени от организация " Ройтерс ".

По-рано този месец двойката изненадващо разгласи, че желае да не получава публично финансиране, само че да резервира част от кралските си задължения. След инфарктни договаряния дворецът Бъкингам разгласи, че Хари и Меган към този момент няма да са работещи кралски особи, нито да употребяват купите си " кралско височество ", ще живеят най-вече в Северна Америка, а във Англия ще заплащат наем на кралицата и ще върнат парите, с които бе ремонтирано фамилното им жилище Фрогмор хаус.

Сега Канада чака да види какъв ще бъде " резултатът Меган " - при който дадена марка записва скок в продажбите незабавно, откакто кралска персона бъде забелязана с нейна дреха. Това се случи при първите появи на Меган като другарка на принц Хари, обичайно става същото и с облеклата на херцогинята на Кеймбридж – Катрин.

" Хората полудяват по облеклата на Меган, каквито и да са те ", разяснява Джийн Бекер, фешън коментатор от Торонто. През 2017 година тя разгласи годежа си с Хари, носейки бяло палто от Line the Label, което се разпродаде бързо.

Марката Sentaler, чието бежово палто Меган носи на първата си Коледа с кралското семейство, също е осведомена с резултата. " Резултатът всякога е страховит. Трафикът във всичките ни канали се усилва, продават се и нейните облекла, и други сходни ", разяснява Бояна Сенталер.

Фотогалерия: Островните тоалети на Меган Маркъл >

Меган показва желания към локални самостоятелни марки, сочи Гейл Макинес, собственичка на компанията за фешън мениджмънт Magnet Creative Management. " Тя съвсем е всекидневен фешън представител на Канада ", разяснява Макинес. " Просто обличайки една рокля, ще повлияе на живота на доста хора. "

Канадската промишленост се забавя в последно време – продажбите на облекла и аксесоари са намалели с 2.1% през 2017 година, макар че комерсиалния бранш означи растеж от 6.7% като цяло. Канадските компании нормално имат дребни екипи, наети на място, и в този момент доста дизайнери се местят в Съединени американски щати, с цел да оцелеят.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР