Преместването на американското посолство в Израел от Тел Авив в

...
Преместването на американското посолство в Израел от Тел Авив в
Коментари Харесай

САЩ: Преместването на посолството ни в Ерусалим е въпрос на време

Преместването на американското посолство в Израел от Тел Авив в Ерусалим е единствено въпрос на време, съобщи вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс, представен от ТАСС.

Обещавам пред вас: ще пристигна денят, когато президентът Доналд Тръмп ще реалокира американското посолство от Тел Авив в Ерусалим. Въпросът не е "дали ", а единствено "кога ", сподели Пенс на конгрес, проведен от най-голямото християнско съдружие в Съединени американски щати, подкрепящо Израел.

По думите му "президентът Тръмп е персонално зает да помогне на страните в уреждането на отдавнашния израелско-палестински спор ". Тръмп освен че наскоро бе на посещаване в Израел, само че през последните седмици изпраща там и свои съветници, "за да оказват помощ в насочването на договарянията " за мир, подсети Пенс.

Пенс призна, че в договарянията "без никакво подозрение би трябвало да се вършат взаимни отстъпки " и от двете страни. "Нека обаче уверя всички събрали се тук: президентът Тръмп в никакъв случай няма да склони на компромис във връзка сигурността на еврейската страна Израел, нито в този момент, нито когато и да било ", съобщи той.



Америка към този момент няма да търпи напъните на Иран да дестабилизира района и да заплаши сигурността на Израел. При ръководството на президента Тръмп Съединени американски щати няма да разрешат на Иран да създаде годно за приложимост нуклеарно оръжие, даде обещание още Пенс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР