Преместиха спешното отделение на УМБАЛ Пълмед в друг корпус заради

...
Преместиха спешното отделение на УМБАЛ Пълмед в друг корпус заради
Коментари Харесай

Преместиха в друг корпус Спешното отделение, чийто шеф се оказа с коронавирус

Преместиха незабавното поделение на УМБАЛ " Пълмед " в различен корпус поради болния от ковид началник на отделението доктор Димитър Деликостадинов.



Отделението продължава да приема непрекъснато пациенти, до осъществяване на дезинфекционните ограничения, разпоредени от РЗИ-Пловдив. 
Контактните лица с лекаря са открити, тествани са в Референтна лаборатория  и са под домашна карантина. Те са намират се в положително положение без признаци. Докторът с позитивна проба за ковид е също под домашна карантина, прецизират от лечебното заведение. 

Оттам допълват, че медицински комплекс „ Пълмед “ съблюдава всички наставления и ограничения по предварителна защита и ограничение на разпространяването на ковид на Министъра на опазването на здравето, РЗИ-Пловдив, както и Националния щаб.

Още от първите случаи на инфектирани с ковид в България на територията на комплекса са разпоредени специфични ограничения, гарантиращи сигурността, както на пациентопотока, по този начин и на медицинския личен състав. 
 
От болничното заведение оповестиха още, че разполагат с лаборатория, която може да прави диагностика за SARS- COV- 2 ( Коронавирус – 19) с PSR способ . Пробовземането се реализира отвън лечебното заведение в обособено за задачата място от понеделник до петък,   от 12:00 до 14:00 ч. всеки ден.  

Резултатите от пробите се дават в границите на 48 часа, според от натовареността на лабораторията. При нужда часовете за пробовзимане, ще бъдат увеличени. Тестването е платено и коства 120 лева. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР