Премахването на забраната за кацане на самолети от 18 държави,

...
Премахването на забраната за кацане на самолети от 18 държави,
Коментари Харесай

Австрия отваря летището във Виена за самолети от и за България

Премахването на възбраната за кацане на самолети от 18 страни, измежду които е и България, изтича в среднощ. Тя се заменя със прецизни наредби за попречване на болест с ковид.

Пътниците с австрийско поданство, жителите на Европейското икономическо пространство и Швейцария, както и жителите с непрекъснато местопребиваване в Австрия, идващи от България, ще би трябвало да показват преведен на немски или британски негативен PCR-тест, изработен до 72 часа преди влизане в Австрия. Който не има подобен тест, има опция да го направи в Австрия в период от 48 часа. До показване на теста жителите са длъжни да съблюдават домашна карантина.

Освен за България, тези условия важат и за идващите от Албания, Бангладеш, Беларус, Босна и Херцеговина, Бразилия, Египет, Еквадор, Индия, Индонезия, Иран, Косово, Мексико, Молдова, Черна гора, Нигерия, Пакистан, Перу, Португалия,Румъния,Русия, Северна Македония, Съединени американски щати, Сенегал, Сърбия, Турция, Украйна, Филипините, Чили, Швеция, Южна Африка и провинция Хубей в Китай.
PCR -тестове или карантина не се изискват за идващите от Андора, Белгия, Ватикана, Англия, Германия, Гърция, Дания, Естония, Ирландия, Исландия, Испания, Италия, Кипър, Латвия, Литва, Лихтенщайн, Люксембург, Малта, Монако, Нидерландия, Норвегия, Полша, Сан Марино, Словакия, Словения, Унгария, Финландия, Франция, Хърватска, Чехия, Швейцария.

За директните пасажери също не се изисква PCR тест.

За жителите от трети страни съществува възбрана за влизане в Австрия като се изключи случаите, когато те влизат от Шенгенското пространство и показват негативен PCR-тест, не по-стар от 72 часа. Допълнително тези лица се подлагат на 10-дневна домашна карантина. За тази цел е нужен и документ за местожителство.

За избрани групи лица от трети страни има изключения, да вземем за пример за тези, които са в записано партньорство с живеещи в Австрия лица.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР